Мъжки обувки без чорапи

sandali-chorapi
Мъжки обувки без чорапи
Мъжки обувки без чорапи

Все повече мъже започнаха с причина или без да носят мокасини, маратонки и всякакви други обувки без чорапи.

Това е един вид модна тенденция сред мъжете, но всъщност те не знаят, че носенето на обувки без чорапи крие своите опасности.

Райън Гослинг и Джъд Лоу като известни американски актьори дават много лош пример на останалите мъже носейки обувките по този начин. Слави Трифонов е българският пример за този вид мода, но на едно от последните си предавания той разясни, че го прави поради проблеми с крака си.

Все пак малкия талант г-н Андреев също следва примера на г-н Трифонов и това е още един пример за това как известните влияят погрешно на останалите.

Какво отчитат британските специалисти

Във Великобритания специалисти установиха, че през последните месеци се отчита рязко увеличение на продуктите за лечение на гъбички на краката и премахване на лоши миризми.

Какъв е проблемът

Не използвайки чорапи вие позволявате на потта от стъпалата на краката да прониква директно в кожата на мъжката обувка и да създава благоприятна среда за развитието на бактерии. Като се има предвид, че повечето обувки нямат отвори за влагата, която се събира, всичко това води до лоша миризма, сърбежи и гъбични инфекции, които се лекуват трудно.

Всички идва от факта, че стъпалата на краката ви съдържат голямо количество потни жлези и затова секрецията там е по-висока, отколкото на други места по тялото. Експертите споделят, че има начини и лекове да се избегне неприятното потене.

Решение на проблема

Носете винаги памучни чорапи, които абсорбират излишната пот и не я допускат да застоява;
Сменейте редовно чорапите си, защото така създавате предпоставка за добра бактериална среда;
Използвайте ароматни стелки в мъжките обувки;
Използването на дезодорант също е вариант за запазване на свежа миризма в мъжките обувки;
Използвайте антибактериални продукти при промивка на стъпалата си.

Източник: Comfort-obuvki.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *