Авточасти

авточасти

Застудяването на времето често е съпътствано и с ремонти на автомобила. Студът и нарушенията в нормалната работа на автомобила вървят ръка за ръка. Поради високите цени на новите авточасти често сме принудени да търсим употребявани.

Закупуването на употребявани авточасти често може да бъде евтина алтернатива на неотложния ремонт на автомобила, но знаеш ли от къде да закупиш качествени употребявани авточасти?

Автоморгите безспорно са най-удачният вариант за намиране на оригинални употребявани авточасти. Доста автоморги имат уеб сайтове, но често информацията в тях е оскъдна, най-добре е да се отиде на място или да се направи запитване по телефона налични ли са търсените части и какво е състоянието им.

Автоморгите са място, на което спокойно можеш да се пазариш за цената. От съществено значение е също предоставя ли търговецът гаранция и възможност за замяна.

Закупуване на авточастите от физическо лице. По сайтовете за обяви могат да бъдат открити редица предложения за продажба на коли на части. Най-често при този тип продажба лицето продаващо частите не предоставя гаранция и възможност за замяна, т.к. асортиментът му е ограничен.

Пред възможността за закупуване на част от автоморга или физическо лице, винаги избирай покупка от автоморга – по-сигурно е и значително по-малка е вероятността да останеш недоволен от покупката.

Ако все пак предпочетеш покупка от физическо лице винаги оставяй ревю в сайта за обяви дали си останал доволен или не. Така ще помогнеш на други търсещи употребявани части да направят правилния избор, а и ти ще можеш да се ориентираш по лесно при бъдещи покупки коректно ли е лицето продаващо авточастите.

Покупка през интернет или на място? За предпочитане винаги е личният контакт. На място можеш да получиш по-ниска цена, да се увериш в състоянието на закупуваните авточасти и не на последно място да си харесаш авточасти, за които си забравил, че имаш нужда. Винаги има такива… Доставката при покупка през интернет най-често е скъпа поради тежестта на авточастите!

Източник: http://www.autoteile-franz.com/main/index.php

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *