Какво е антирадар и какъв да изберем?

Какъв антирадар да изберем?

Какво е антирадар?

Вероятно сте шофьор, който е любител на високите скорости и имате поне едно нарушение за шофиране с привишена скорост или сте се измъквали на косъм доста често. Ето затова ние ви препоръчваме да закупите антирадар. Това е средство, което предупреждава за наличието на полицейски радари, камери или патрулки с радари в близост до вашият лек автомобил и вие ще сте наясно с този фактор и ще намалите скоростта. В България са забранени антирадари, които могат да заглушават или блокират полицейските радари. Разрешени са само тези, които могат да засекат радара и да ви сигнализират за него.

Какъв антирадар да избера и колко струва това чудо?

Водещите марки, които ние в България използваме са Whistler и Cobra, като разбира се, се предлагат и други марки, но тези са най-добрите и заемат лидерски позиции. И двете марки предлагат хубави антирадари в различни ценови класове, като най-евтините започват от около 100лв, а най-скъпите достигат до 6-700лв.

Разбира се и двете марки не могат да бъдат конкуренция на марки като Valentine1 и антирадари Escort, които са от порядъка на 800-1100лв, и са едни от най-скъпите антирадари предлагани на българския пазар.

Ние обаче знаем, че не всеки българин разполага с 1000лв за антирадар и бихме ви препоръчали наколко модела, които не са скъпи, но са доста ефективни и биха ви спестили някоя и друга глоба за привишена скорост.

Whistler XTR130 – предлаган на пазара за около 110лв, както и Cobra ESD8200 намиращ се на пазара за около 90лв. Надяваме се, че тази статия ви е била полезна и няма да ви се налага заради привишена скорост или предизвикано ПТП да си купувате авточасти за подмяна по автомобила.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *