Чип тунинг – чудесата, които той може да направи за вашия автомобил

chip-tuningАко искаме нещо да издържи дълго време, то трябва често да се пази. Колата е голяма инвестиция, така че може и трябва да получава грижите, които заслужава. Удължаване на живота й надхвърля случайни автомивки и подобрения, и дребни ремонти от време на време. Освен това, ако не се вземат подходящи мерки, може да се получат главоболия от скъпи ремонти и висок разход на гориво.

Едно от нещата, които можете да направите за вашия автомобил е да поддържате вашия двигател добре настроен. Въпреки това, повечето хора приемат за даденост тунинга на двигателя. Обикновено това е най- пренебрегвата част от цялостната поддръжка на превозното средство, но в същото време е най-важна. Като тунинг на двигателя се определя корекцията чрез чип тунинг на ECU (Electronic Control Unit) или контролния блок на двигателя на превозното средство, за да може колата да получи оптимални технически характеристики. Или да се заобиколят някои като електронно ограничение на скоростта или ограничаване на максималните обороти. Тъй като този блок контролира какво количество гориво да се подаде, началото за впръскване на горивото, налягането в горивната магистрала, вие трябва да се уверите, че той работи ефективно. Настройката на всички тези параметри трябва да бъде много прецизно направена, за да работи вашият автомобил добре! Protuning.bg ще ви помогнат да оптимизирате работата на двигателя на вашия автомобил.

Това, което може да направите, е да промените ECU на автомобила чрез чип тунинг. Не забравяйте, че недобре настроен електронен блок за управление може да доведе до намалена производителност и дори повреда на двигателя. Познаването на предимствата на такава процедура трябва да ви накара да се помисли за качествен тунинг на двигателя на вашия автомобил.

Както казахме, съвременните автомобили съдържат бордова компютърна система под формата на блокове. Тази система за управление на двигателя е отговорна за запалването, електрическата система, усилване на мощността и подаването на горивото. Много хора се подвеждат, мислейки, че поддържането чисти на въздушните и маслени филтри на колата или дори закупуването на скъп бензин може да подобри характеристиките и нейните експлоатационни качества. Истината е, че с чип тунинг може да бъде постигната икономията на гориво. Моментът на запалване и съотношението въздух/гориво може да бъдат променени, за да се увеличи скоростта.

Когато чуем терминът ефективност на горивото, ние обикновено го свързваме с намаляване на ефективността на автомобила. Въпреки това, с чип тунинг може да получите като полза повишаване на капацитета на шофиране при запазване на разхода на гориво. Това се постига чрез измерване на относителната ефективност на превозното средство чрез изпреварване на запалването, скоростта на доставяне на гориво, и т.н.

Хубавото е, че Protuning.bg предлагат и могат да поставят чипове на различни превозни средства, в зависимост от марката и модела. Ако често използвате вашия автомобил за междуселищни пътувания, вие трябва да се възползвате от поставянето на чип тунинг. Това ще ви спести много пари, особено когато процесът позволява на колата да използва ефективно горивото. С това, заедно с увеличения пробег, е гарантиран и дълъг живот на двигателя.

След първоначалните разходи за инсталирането на чип тунинг и настройване на двигателя за оптимална производителност, в крайна сметка ще започнете да виждате някои големи ползи. Ще спестите много от потреблението на гориво и от по-добрата работа на двигателя.

Препрограмирането на инжекционната система в ECU чипа ще доведе до много по-добра работа автомобила, отколкото е имал преди това. Това означава, че някои части ще трябва да се подменят по-рядко – запалителни свещи, разпределител, кабели, клапани и други части, чиято работа е пряко свързана с управлението на превозното средство – те ще се възползват от направения чип тунинг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *