Как ще работи новата тол система у нас

Тол такси

Изключваме факта, че всеки един гражданин е запознат с тол системата, която предстои да бъде въведена в сила. Очаква се новите правила и закони да бъдат действащи от първи февруари идната година, но това все още не е потвърдено, поради причината, че крайният срок е посочен като март месец.

В тази статия ще се опитаме максимално нагледно да ви обясним как точно ще работи тол системата и какво трябва да знаете за нея, така че да се чувствате напълно информирани и да не се окажете изненадани в определен момент. Преди обаче да продължим по същество, то ще отворим една малка скоба, в която да вмъкнем, че иновативния начин за таксуване е далеч по-справедлива форма, в сравнение с познатите ни на всички винетки.

Какво трябва да знаем за предстоящата тол система

Първото, което смятаме, че вълнува и касае гражданите в страната ни, е как ще работи самата система tollpass.bg. Някои от вас вероятно са на мнение, че ще е необходимо да инвестират част от времето си, което никак не им се нрави, предвид това колко динамичен и интензивен е животът на съвременния човек.

Ние обаче ще опровергаем това и ще споделим, че за разлика от много от останалите държави няма да се налага да чакате на опашка пред пропускателни пунктове. Това, до голяма степен ще ви улесни.

За да протича плавно процесът по таксуване, то ще влязат в сила иновативни бордови устройства, които ще засичат изминатите километри в реално време. Що се отнася до това за кои пътища ще важат новите правила, следва да посочим, че няма а обхващат всички в страната, а единствено транзитните, по които обикновено се движат тежкотоварните камиони.

Новите правила и условия ще бъдат валидни единствено за шофьорите на превозни средства, които са с общ товар над 3,5 тона. За всички останали те няма да бъдат валидни. Ако сте шофьор на тир, то смятаме, че написаното в тази статия ще успее да отговори на една не малка част от въпросите, които сте си задавали до този момент.

Какво ще представляват съвременните бордови устройства

За да бъдем колкото се може по-полезни на читателите и най-вече на хората, които ще бъдат пряко засегнати от въвеждането на тол системата, то ние смятаме да посочим някой от функциите на съвременните бордови устройства. Ето какви са те:

  • Точност, коректност и удобство при работа;
  • Правилно решение за регулярни и ежедневни пътувания;
  • Захранва се от запалката на автомобила, което не би създало предпоставка за затруднение при самата инсталация;
  • Българско меню;
  • 4 бутона, звукова и светлинна сигнализация;
  • До 3 часа автономна работа без захранване;
  • GPS позициониране – GPS, GLONASS и GALILEO ready;
  • В реално време се предават данните;
  • Дистанционно обновление на софтуер, функционални съобщения и др;
  • Bluetooth 4.0 функционалност за връзка с други устройства.
The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *