Какво трябва да знаем за застраховка Гражданска отговорност

Феажданска отговорност

Не малка част от гражданите в страната ни са притежатели на личен автомобил, което подсказва, че трябва да сключат застраховка Гражданска отговорност. Тя е със задължителен характер и това е наложено от Закон за застраховането. Почти всеки един от нас, който я сключва, го прави от страх да не бъде глобен от органите, отговарящи за това.

Това, което ни притеснява и смятаме, че засяга огромен процент от хората, сключващи подобна застраховка, е неинформираността им по въпроса. Те не са наясно какво точно покрива самата застраховка и не смятат, че е необходимо да получат нужната информация от компетентни лица.

За да бъдем максимално полезни на всеки един от вас, който притежава превозно средство и в същото това време няма нужната информация, относно Гражданска застраховка, то ние ще се постараем да ви изложим достатъчно съвети. В случай, че продължавате да имате запитвания, на които не сте получили отговор, то бихте могли да посетите застрахователния сайт SmartIns.bg.

Какво представлява застраховка Гражданска отговорност

Тази застраховка не е свързана с имуществен интерес, тоест тук не става въпрос за недвижими имоти. В този случай се застрахова отговорността на застрахования към трети лица, които биват обявени за виновни при възникналите щети. Обикновено подобен вид щети се причиняват най-вече от невнимание.

Феажданска отговорност
Застраховка на автомобили https://smartins.bg/

Преди да продължим напред, то ние ще отворим една малка скоба, в която да вмъкнем, че съветваме всеки един шофьор да бъде изключително внимателен на пътя, тъй като никога не може да бъде сигурен онзи, който се движи редом с него, дали би постъпил адекватно в една по-заплашителна ситуация.

Щетите могат да бъдат както елементарни, като счупена броня, калник и друго, така и далеч по-сериозни. Ето защо нашият съвет е да карате внимателно и да не сядате зад волана, ако сте консумирали дори и минимални количества алкохол.

Какво покрива самата застраховка

За онези от вас, които не знаят, то следва да обобщим, че застраховката е в състояние да покрие както имуществени, така и неимуществени щети. Става въпрос за смътни случаи или телесни увреждания, които сме причинили на трети лица.

Никак не е приятно да мислим непрекъснато за подобни неща, тъй като са изключително неприятни, но би било добре от време на време да спираме на ядно място и да поглеждаме отговорно към нас самите и останалите, които ни заобикалят на пътя.

Както при всяка една застраховка, така и при тази максималната отговорност бива лимитирана. Това се случва от страна на самия застраховател. Когато застрахователят ограничава самата отговорност, то това бива наричано „лимит на отговорност”. Добре е да сте информирани, че застрахователните суми и обезщетения, които могат да бъдат изплатени, не бива да надвишават предварително посочен размер.

Как да решим при кого да сключим застраховка Гражданска отговорност

Обикновено това не е никак лесна задача, с която ни предстои да се заемем. Всеизвестен факт е, че подобно решение следва да бъде внимателно премислено. Важно е да сте запознати наистина добре с това какво покрива самата отговорност, колко време отнема самото и сключване, както и всеки един друг въпрос, който смятате, че е от ключова важност.

Надяваме се да сме ви били полезни и много скоро да отметнете едно от своите задължения!

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *