Поддръжката на автомобила ще ви спести пари

авто тунинг части

Чудите ли се как да спестите пари от поддръжката на своя автомобил и едновременно с това го направите по-красив и уникален? Има начин! Както всички знаем щом се снабдим с автомобил грижите по него започват. Не можете да го оставите без резервни части. Особено ако сте млад човек и желаете колата ви да бъде тунингована от самите вас. Тези известни на феновете тунинг части за коли обаче могат да бъдат и много скъпи. По принцип цената на авточасти варира според вида автомобил, както и сред вида и функцията им. Тези за оптичен тунинг са по-качествени и здрави и по тази причина са с една идея по-скъпи, но все пак са по джоба на всеки авто любител. Имайте предвид, че авточасти за Мерцедес са малко по-скъпи тези за Рено например. Също така цената варира и според самата част, например емблеми за коли може да закупите на цена от 20 до 100 лева, докато тунинг стоповете започват от цена 150 и достигат до 500 лв.

Все пак тунинг авточастите онлайн могат и да не са едно от основните неща, с които да се занимавате всеки месец. На първо място ако се снабдите с качествени авто-части, то трябва да знаете, че те ще работят безотказно дълго време и няма да ви се налага купуването на нови такива след само месец. Не лицензираните авточасти online могат да ви нанесат сериозни проблеми, както на автомобила, така и на месечните финанси и семеен бюджет.

Как можете обаче да намалите разходите си за колата?
Доверете се или на лицензиран автосервиз или на професионалист, който да обслужва автомобила ви редовно и да знае всички подробности и предишната история. Смяната на майстори не е препоръчителна, освен ако сте недоволни от монтажа и крайния резултат.
Ако сами сглобявате и монтирате своите тунинг части е добре предварително да прочетете или документацията към колата или да потърсите в Интернет някой автомобилен форум или сайт с повече информация, съвети и трикове. И сме длъжни да кажем, че ако все пак оптичния тунинг е по силите ви да се справите сам, то силовия тунинг трябва да се извърши само в авто сервиз, специализиран с тази дейност.
Ако потърсите части за оптичен тунинг в Интернет може би ще попаднете на сайта на autopro.bg. От опит знаем, че стоките и аксесоарите в този сайт са на добро ниво и като качество и цена.

За любителите на тунинговани автомобили има достатъчно категории с продукти за всяка марка и модел като продуктите са разделени на такива за интериор, екстериор, аксесоари като емблеми на коли дори предно и задно осветление. От сайта може да си поръчате дори двигателно масло и акумулатор за автомобила ви.

тунинг емблеми за автомобили
Тунинг емблема за кола

Няколко съвета за безпроблемно обслужване на автомобила ви.
През зимните студени дни може да ви се наложи да викате техници или сервиз, ако ключалките на колата ви замръзнат. Това може да се предотврати ако носите винаги в себе си спрей против замръзване. Не бива да го оставяте в жабката на колата.

Чистачките на колата ви са много важни. Трябва да ги проверявате редовно. В случай, че не го правите рискувате те да се повредят, а в последствие ще трябва да прибегнете до сайт за онлайн авточасти.

Спрей и стъргалка против заскрежаване са другото важно нещо за всеки себе уважаващ се шофьор. Не бива да разчитате само и единствено на реотаните на задното стъкло. Почиствайте наистина внимателно стъклата си преди потегляне. От това зависи вашата и на другите шофьори безопасност. Само внимавайте при почистване със стъргалка против заледяване да не откъртите по невнимание емблемата на колата, което ще наруши красивия външен вид.

Снегът по капаците и покрива е много опасен. Той може да замръзне и да се превърне в опасност за околните шофьори. В същото време този лед може да увеличи риска от корозия, а това на свой ред ще ви доведе до магазин за тунинг части. Отделно натрупания сняг отзад може да закрие третия стоп на задното стъкло или задните тунинг стопове.

Проверявайте редовно нивото на маслото в двигателя и течността за чистачки.

Настоящите съвети в тази статия идват с помощта на autopro.bg – онлайн магазин за tuning части.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *