Алармите – гаранция за вашата сигурност

аларма

Имам малък син. Наболял въпрос, който стои пред мен е как да гарантирам неговата сигурност и тази на дома си? Оказва се, че преграда за набезите на крадците практически няма. А как стои въпросът с монтирането на аларми и какъв тип охранителна система е най – подходяща за твоя дом?

За да намеря отговор на въпросите си, се допитвам до услугите на всезнаещия Интернет. Оказва се, че там многообразието от аларми е практически необхватно. Предлагат се от прости сигнални системи до най – усъвършенствани аларми с GSM комуникатори. Разбира се и цените на предлаганите аларми също са различни.

Предпочитам да се доверя на аларми със задействащи се датчици както при регистриране на движение в обекта, така и при отваряне на врати и прозорци и регистриране на пушек. Често, предпочитаните от мен аларми са както с изводи за СОТ, така и с GSM комуникатори. Задавам си въпроса, коя ли услуга е по – ефикасна и по – подходяща за моя дом? Дали задействалите се аларми ще доведат охранителите на време и дали те ще успеят да реагират адекватно?

Или пък да разчитам, както съм и свикнала на съпруга си, и да си вземем аларми с комуникатори. От споделения опит на познати зная, че последните са особено ефективни. Аларми с GSM комуникатори се оказват подходящи както за охрана на офиси, магазини, складови помещения, така и за жилища. Този тип аларми реагират и при най – малкото движение и изпращат сигнал или предупредителен SMS до запаметените в системата номера. При това цените на тази услуга не са никак високи.

Идентични са с цените на мобилния оператор за провеждане на разговор или изпращане на SMS. Този вид аларми известява не само за движение в охранявания обект, но позволява и “подслушване” на случващото се в обекта. По – усъвършенстваните охранителни системи позволяват дори и видеонаблюдение. За съжаление в нашата родина, то не може да послужи като доказателство в съда. Та, да се върнем към алармите с комуникатор. Те предлагат дори регистриране на часа и датата на предполагаемата опасност, като много от тях са с енергонезависима памет.

Малко скептична по отношение на алармите ме прави факта дали ще успея да „обезвредя” системата на време или всеки път при прибиране у дома ще ме обявява за „крадец”. Но важна е сигурността преди всичко. А ни предстои и нелеката задача да изберем и подходящия тип аларми за автомобила. Казват, че и в този случай аларми с GSM – GPS комуникатор са най – доброто на пазара.

Добри предложения за аларми можете да намерите на http://1001produkta.com/alarmi.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *