Видеонаблюдение у дома – най-добрата и интелигентна защита

камери за наблюдение

Видеонаблдението се счита за един от най-интелигентните начини за поддържане сигурността у дома. Това си има много причини, които няма как да бъдат споменати без да се пропусне нещо, но казано на кратко, видеонаблюдателните системи значително респектират крадците и никой няма да поиска да нахлуе в дом, в който знае, че ще бъде заснет докато безчинства. Освен това, наличието на видеокамери значително ще ви улесни ако вие или вашия дом станете жертва на престъпници. Тогава ще разполагате със записи, които ще могат да ви бъдат много полезни при залавянето на бандитите.

Не всички камери са еднакво добри…

Камерите определено се различават в огромни граници. Някои се задействат със сензори при движение, докато други работят постоянно. Някои дават черно бял образ, докато други предлагат цветна картина. Тя от своя страна може да бъде по-ясна или не чак толкова детайлна. Във всеки случай, това до голяма степен зависи от цените, които плащате при покупката на камери. Винаги по-високата цена предлага съответно и продукт с по-големи възможности.

Камерите могат да се свържат с вашите смартфони…

Освен с охранителната фирма, която е поела грижата по опазването на сигурността на вашия дом, охранителните камери биха могли да се свържат и с вашите смартфони. Това става с помощта на специален софтуер, който позволява в реално време да разбирате дали някой е влязъл във вашия дом и да разбирате кой точно. Свързването с мобилните телефони позволява да се поддържа по-тясна връзка с опазването на дома от престъпници, като така намаляват още повече рисковете за вашата собственост.

Камерите не е задължително винаги да работят…

Това което кара много хора да изпитват дискомфорт при поставяне на видеонаблюдение у дома е притеснението, че всяко тяхно действие става под зоркото наблюдение на обектива. За мнозина това е равносилно на живот в някакъв своеобразен реалити формат. Имайте предвид обаче едно – камерите не е задължително да бъдат включени. Вие можете да преценявате кога да работят и кога не. Това е ваш личен избор и ако решите да ги изключите можете да го направите много лесно. Освен това, включването и изключването не изисква много време.

Могат да се поставят само на определени места…

При желание от ваша страна, камерите за наблюдение могат да се поставят само на някои определени места в дома ви, като това няма да нарушава по абсолютно никакъв начин вашите мир и уединение в къщи. Такива места могат да са коридора и дневната например, но могат да се презкочат например спалните помещения. Все пак, при поставянето на система за наблюдение винаги е добре да оставите последната дима на охранителната фирма, защото кой би могъл да ви посъветва по-добре относно вашата сигурност от професионалистите?

Как се поставят камерите?

Препоръчително е камерите да се поставят на строго определени места в помещенията, които се очаква да бъдат наблюдавани. Обикновено тези места са в горните ъгли, което позволява да се получи цялостна картина на помещението и възможно най-малко части от него да останат извън обхват. Този тип камери, които се използват за домашно видео наблюдение, не винаги дават еднакво добра картина, но със сигурност дори и по-обикновените модели значително ще завишат сигурността у дома.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *