Идеи за мозайка в банята

mozaiki

Мозайката е една от най-новите съвременни тенденции в интериорната декорация. Това е оригинално решение, което изглежда светло, необичайно и много удобно. Подобна облицовка наподобява пачуърк или сложна схема от различни елементи.

Бързото развитие на технологията за дигитален печат предизвика бум в производството и предлагането на мозаечни плочки. Голямо разнообразие от модели керамични плочки прави изборът на най-доброто решение особено труден. Може да заложите на  комбинацията от различни орнаменти и да създадете ваша персонализирана колекция. Ярките и смели решения са по вкуса на дизайнерите.

Най-често керамичната повърхност се прилага с цветен модел, но той може да бъде, както геометричен, така и абстрактен. Също така, е възможно да се използва един единствен орнамент, сякаш счупен на парчета. За да се постигне ефектът на “пачуърк”, такива плочки се инсталират, без да се създава определен модел, както при стенните панели.

Една от характеристиките на стила мозайка е възможността да създадете своя собствена картина. Този подход не е ограничен по никакъв начин и зависи само от вашата фантазия.

Ако тази публикация ви накара да предприемете тази стъпка, е добре да сте информирани със следните препоръки:

Опитайте се да съчетаете по оригинален начин цветовете на шаблоните на плочките. Например, грандиозно решение би било черно-бялата схема.

По-добре е да изберете плочки на един производител. Така ще имате повече шансове за намиране на успешни комбинации.

Размерът на всеки фрагмент трябва да съответства не само по ширина и дължина, но и по дебелина и вид на ръбовете.

Използването на мозайка в интериора позволява огромно разнообразие от дизайни, модели, цветове и стилове. Тя може да украси, не само банята или кухнята, но и коридора, тоалетната, балкона или двора. В кухнята е подходящо да се проектират фрагментите върху стените чрез създаване на така наречените “backsplash”. В една баня  е добре да направите облицовка с мозайка само на едната стена, за да изглежда ефектно. Ако се използва мозайка като подова настилка, тя ще изглежда като килим.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *