Какви са предимствата на ПВЦ прозорците пред останалите?

ПВЦ дограмата е на почит в наши дни и се използва успешно от милиони души в България. Предимствата на пластмасовите прозорци са много, така че едва ли тази статия ще е достатъчна, за да ги споменем всичките. Въпреки това ще се постараем да отделим достатъчно време на най-важните неща за профилите от поливинилхлорид и техните достойнства.

За никого не е тайна, че ПВЦ прозорците имат по-добра топло и шумоизолация от алуминиевите варианти. Те са поне 30% по-евтини от останалите видове дограма, но това не е заради по-слабите им качества, а защото са използвани по-икономични суровини при изработката им. Всичко това са все плюсове, които е добре да имате предвид.

Благодарение на използваните материали в новите ПВЦ профили, появата на конденз се сведена до абсолютен минимум. Не така стоят нещата при алуминиевата дограма, особено при тази с непрекъснат термомост. Кондензацията при пластмасовите прозорци е по-малка и това дава шанс на потребителите да повишат нивата на топлоизолация в обектите си.

И, докато при алуминиевата дограма дълготрайността е под съмнение, заради слабите сглобки, то ПВЦ прозорците могат да издържат над 30 години, без да се деформират или повредят. Разбира се, това се отнася основно за съвременните продукти на истински добрите производители, които ще намерите свободно на българския пазар за пластмасови профили.

В добавка към всичко написано дотук ще споменем и елементарната поддръжка, която пластмасовата дограма изисква от вас. Тя се състои в смазване на елементите и почистване с препарат, който може да се намери в търговската мрежа. Тук само ще вметнем разликата с дървената дограма, където се налага да боядисвате и лакирате през няколко години.

Разбира се, всичко което написахме до момента, не означава, че и останалите видове профили нямат своите предимства. Идеята ни бе да посочим основните плюсове на ПВЦ прозорците, за да можете да вземете по-бързо решение относно това каква дограма да закупите за себе си.

В случай, че не сте съгласни с нашето мнение, то просто изберете алтернатива на пластмасовите прозорци. Те обаче ще останат едно от най-разумните решения за дома и работното място, така че имайте ги предвид, когато правите ново обзавеждане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *