Кои са най-поръчваните репродукции на картините на Леонардо да Винчи?

reprodukcii

Няма човек, който да не е чувал за Леонардо да Винчи, дори и да не е любител на изкуствата. Едва ли има по-известен и всестранно развит представител на ренесанса от уникалния италиански талант. Освен художник, Леонардо да Винчи е и инженер, архитект, изобретател и скулптор. Във всяка от тези сфери е успявал да се превърне в новатор и да създаде нещо запомнящо се и до днес. Неслучайно неговите картини заемат централно място е може би най-известния музей в света – Лувъра в Париж. Много са хората, които мечтаят да притежават негова картина в дома си, и поради тази причина репродукциите на негови произведения са изключително често поръчвани от Reprodukcii.com.

Разбира се, водещо място над всички останали творби заема Мона Лиза. Останала в историята със своята загадъчна усмивка, мнозина и досега се чудят как изображението на тази неособено привлекателна жена впечатлява по такъв удивителен начин. Може би именно в усмивката се крие тайната на обаянието, което тази картина излъчва. Все пак, върху този елемент от творбата художникът е прекарал най-много време. Споровете за причините и значението на тази усмивка продължават с векове. Дори и в днешно време няма категорично обяснение, въпреки че вече се намират някои доста логични предположения. Едно е сигурно – Джокондата завинаги ще бъде на върха в световното изобразително изкуство.

Тайната вечеря, от своя страна, е друг шедьовър от Леонардо да Винчи, който също предизвиква както невероятно удивление, така и редица конспирации и теории. Оригиналът всъщност е стенопис, предназначен за херцог Лудовико Сфорца. Това със сигурност е най-близкото до библейското описание на последната вечер, прекарана от Иисус със своите ученици. Шедьовърът се слави с най-различни детайли и скрити мотиви, част от които все още са неразгадани. Именно тази картина е до голяма степен засегната в популярната книга на Дан Браун „Шифърът на Леонардо“.

Това е и единствената най-продавана репродукция на картини от Леонардо да Винчи, която не изобразява жена. Иначе, в списъка категорично влиза Дамата с хермелина. Едва ли има нужда да описваме изумителното изображение на Сесилия Галерани – любовница на художника, по време на създаването на картината. Мадоната и младенеца пък представлява и библейско изображение, освен всичко друго. Може да бъде оприличена като икона, а изрисуваните Богородица и Младенец са може би едни от най-добрите творения на Леонардо да Винчи.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *