Кои са топ производителите на PVC дограма?

Ако сте решили да слагате нова PVC дограма във вашия дом, то със сигурност се питате, кои са най-добрите производители на пазара. Естествено, ние не можем да се нагърбим с категорична оценка, тъй като конкуренцията в производството на пластмасови профили е много голяма и определено продуктите на различните компании са равнопоставени.

Топ производители на дограма са имена като Aluplast, Salamander, Profilink, KMG, Trocal и така нататък. Продуктите на тези фирми са изработени от висококачествени материали и идват до крайния клиент със съответната гаранция за качество. Повечето сериозни компании гарантират най-малко 10 години живот за ПВЦ профилите си, така че можете да им гласувате доверие.

Тук трябва да се знае, че има два вида ПВЦ дограма – Клас А и Клас B. Първият вид е луксозната дограма, която ще ви излезе малко по-скъпо, но пък ще ви гарантира енергийна ефективност, шумоизолация, устойчивост срещу влошени климатични условия и много други функционалности, с чиято помощ ще получите повече комфорт в апартамента или къщата. Що се касае до прозорците клас B те също имат добри свойства, но не могат да догонят елитната дограма за която споменахме по-горе. Ето за това е нужно да направите точния избор.

Важно е също така от кой вносител купувате дограмата. Горе посочихме имената на топ производителите, ала има значение кой продава техните продукти. Ето защо препоръчваме да направите справка за добрите търговци на пластмасови профили в България, преди да пристъпите към покупката. Такъв вид проверка може да се направи и с помощта на интернет, където е събрана много полезна информация за потребителите и техните конкретни нужди.

Производството на PVC профили в Европа бележи големи успехи, така че не е трудно да направите своя избор. Не забравяйте обаче да селектирате и качествен стъклопакет, който да подсили топло и шумоизолационните характеристики. Тук също можете да потърсите справка за най-добрите възможности, понеже стъклата са втория по важност елемент на дограмата.

В заключение

Името на компанията произвеждаща даден вид ПВЦ дограма е важно, защото говори красноречиво за продукта си. Едва ли има специалист в тази сфера, който не е чувал за продуктите на немския гигант Aluplast например. По този повод написахме тази статия, за да се ориентирате към правилната селекция на прозорци, които ще ви служат вярно години наред.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *