Кухни по поръчка – супер наръчник

кухни по поръчка

Кухните по поръчка могат да бъдат красиви, функционални, модерни, лесни за поддръжка, повишаващи стойността на дома и максимално ефективно използващи мястото, за което са предназначени. Но също така кухните по поръчка могат да бъдат и пълен провал. В помощ към реализирането на мечтаната кухня, съветите на специалистите от GTC design са надежден пътеводител.

Нито един елемент от кухните по поръчка не се отразява толкова силно на външния вид, функционалността, цената и дълголетието на кухнята, колкото шкафовете. Създавайки с интериорен дизайнер 3Д модел-а на бъдещата кухня първо започнете с шкафовете:
– къде ще бъдат разположени;
– какви ще са размерите им;
– лесни ли са достигане;
– какви механизми ще ползват;
– от какъв материал е хубаво да бъдат изработени;
– идеи за цветови комбинации.

Съвет: Не се доверявайте изцяло на специалиста правещ дизайна! Чести са случаите с недомислици при:
– скрития бар – непригоден за повечето бутилки, което го прави не напълно използваем;
– размер и разположение на мивката – малка мивка ще стои винаги красиво,но напълни ли се с чинии ще е грозно, а и използвате ли я за миене на съдовете ще мокрите всичко около нея. Разположението й близо до електроуреди е неуместно;
– контакти – колкото повече, толкова по-добре. Могат да бъдат скрити, за да не нарушават естетиката. Няма ли достатъчно контакти ще е вече късно за прокарване на нови след монтажа на кухнята;
– скъпите механизми правят кухнята функционална. В цел да се постигне постигне по-ниска цена масово майсторите препоръчват възможно най-евтините механизми или дори не монтират никакви механизми, освен пантите на шкафчетата. Представете си шкаф на високо, вратата на който трябва да придържате с една ръка, докато ровичкате в него с другата. За съжаление такива недомислици са реално срещани при някои кухни направени по поръчка.

Искайте: Припомнете си сентенцията „който плаща той поръчва музиката”. Настоявайте фирмата изработваща кухнята по поръчка да:
– прати специалист който да огледа помещението и вземе безплатно размери;
– да изработи 3Д проект на кухнята безплатно или проектът да е платен само при условие, че поръчате кухнята;
– спази уговорените срокове. Уговорете неустойка на дневна база при неспазване на срока;
– достави кухнята до мястото за монтаж;
– предостави безплатен монтаж;
– се задължи с гаранция, важаща дори и при поява на неравномерно затваряне на вратичките.

Кухнята може да бъде изработена с различни материали. Хубаво е офертата, която ще получите да включва различни ценови варианти, за различни материали, а не просто една цена, която някой е сметнал, че ще е добра за вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *