Къртене на подпрозорци

Смяната на дограмата е един от най-важните ремонти в жилището, който рано или късно се превръща в неотложен, най-вече при панелните апартаменти и старите къщи. Модерната алуминиева и PVC дограма се отличава с изключителна енергийна ефективност и по-добри изолиращи свойства. Съвременната дървена дограма, от своя страна, освен всичко друго придава и чудесен естетичен вид на домашния интериор.

Който и вид нови прозорци да изберем, трябва да знаем, че преди смяната им е необходимо да извършим доста предварителна работа. Нужно е най-вече да се изкърти старата дограма и рамката под прозореца. Доста хора пренебрегват тези дейности и смятат, че с тях ще се справят майсторите, които ще се заемат със самата смяна на дограмата. Истината, обаче, е, че къртенето на подпрозореца е важен предварителен етап и за тази работа са нужни доста специфични познания и умения. Именно поради тази причина е по-добре да се обърнем към специалисти къртачи, които да я свършат, особено когато помещенията са големи и с много прозорци.

Повечето фирми за къртене, чистене и извозване предлагат услугата къртене на подпрозорец, която е идеалното решение за подготовка на дома за нова дограма. Майсторите в тези бригади работят с възможно най-подходящата и модерна техника, за да извършат този специфичен вид къртене, и притежават необходимите умения и опит, за да се справят с къртенето на всякакви видове прозорци.

Подготовката на почвата за новата дограма протича през няколко етапа. Най-напред се сваля старата дограма от прозоречната рамка. Обикновено след това се налага и да бъде почистено пространството под прозореца. Това пространство се изкъртва старателно, за да бъде напълно подготвен теренът за новия стъклопакет. Когато новата дограма е PVC или алуминиева, а старата е дървена или някакъв друг вид, почти сигурно е, че ще се наложи да бъде добре изкъртен подпрозорецът. Този етап от ремонта може да се прескочи, единствено когато старата дограма и новата са от един и същ вид, например, алуминиева.

За да излезе къртенето на подпрозорец възможно най-изгодно, е хубаво да се опитаме да заявим комплексна услуга. Тя може да включва къртене на няколко или множество прозорци, както и комбинация с почистване на строителните отпадъци след ремонта и извозването им до специално бунище.

За поръчка: 0896 67 43 22 или посетете kurtia.com – майсторът в къртенето в София!

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *