Обзавеждане на малка кухня: 3 ключови съвета

Идеи за обзавежане на малка кухня от Sofremont.eu

Предстои ви обзавеждането на новата ви кухня, което чакате с нетърпение след като сте направили основен ремонт? Затруднение пред вас може да се окаже както твърде голямото помещение, така и твърде малкото.

Ако ремонтът ви е направен професионално, то може да бъдете сигурни, че всичко е наред и остава само да намерите мечтаните мебели за кухнята.

Малки кухни – какво е важно за тях

Ако стандартното помещение е с размери от поне 12-14 кв.м., то падането под този минимум ви вкарва в графата на собствениците на малка кухня.

Наред с ограниченията на самата площ вие ще трябва да се справите и със задачата да поберете всичко нужно. Това изисква добро планиране и оптимизиране на пространството.

Направете списък с желания относно функционалностите!

Няма как да знаете какво ви трябва, ако не сте наясно какво ще правите в това помещение. Може да изброите какви уреди ще трябва да присъстват.

Ако има възможност да преместите пералнята в банята или пък имате специално помещение за тази цел, не се колебайте и го използвайте.

Някои неща могат да се окажат излишни, поради липса на място. Уредите с второстепенно значение като микровълнова фурна, кана за нагряване на вода и други дребни неща може просто да не намерят своето място в новата ви кухня.

1. Използвайте всяко пространство в кухнята

Преди сте смятали кухненските шкафове, стигащи до тавана за грозни? Помислете пак.

Направени по този начин те ви дават пространство за съхранение на всичко, което нямате нужда да е на една ръка разстояние от вас.

Притеснявате се, че ще ги стигате трудно? И това не е проблем, защото срещу съвсем скромна сума може да се сдобиете с компактна стълба.

Ако това ви притеснява може да ползвате някой от кухненските столове, за да стигате високите шкафове.

2. Извлечете максимума при покупка

Използвайте максимума от наличните на пазара механизми и поставки, направени с една цел – да ви улеснят и направят живота ви по-подреден и лесен.

В специализираните магазини има огромен избор на приспособления, които могат да направят чудеса и противно на очакванията ви да поберат огромно количество тенджери, тигани и всичко останало, на което все не можете да намерите място.

3. Не подценявайте възможностите на падащите плотове

В нормалната ситуация те са закрепени вертикално за стена или са част от кухнята. Винаги когато имате нужда от допълнителен работен плот или маса за хранене те се разгъват за секунди и са на ваше разположение.

Опитахме се да ви бъдем максимално полезни и се надяваме да сте намерили полезни идеи за ремонт и строителство, които да бъдат основата на която да планирате новата си кухня, независимо колко малка е тя.

Нашият опит показва, че когато предварително сте помислили за всичко, размерите нямат значение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *