Подпрозоречните первази допълват алуминиевата дограма

Подпрозоречни первази и козирки

Модернизирането в сферата на строителството налага постоянно обновяване и разнообразни предложения, които да допълнят ефективно всяко помещение. Какво представляват вътрешните подпрозоречни первази и какво е тяхното приложение?

За вътрешната аранжировка на сгради и къщи все повече се употребяват вътрешни подпрозоречни плоскости. Те функционират един вид като допълнителна полица. Первазите, които са на пазара са най-различни и се стараят да отговорят на всеки вкус.

Те представляват едно допълнение, което внася чувство за комфорт и удобство. Освен това имат редица плюсове – лесно поддържане, бърз монтаж, устойчивост на одраскване, повреди, нагряване, ултравиолетови лъчи и влажност.

Защо всъщност е необходимо да добавим первази под прозорците?

Идеята с монтажа на подпрозоречните первази е да се предотврати евентуалното навлизане на вода под профилите на дограмата. Именно затова поставянето им е много добро решение. Когато става дума за изработка на плоскости за външната част на прозорците, употребяваният материал е алуминий. Причината е ясна – висока издръжливост на променливите атмосферни влияния.

Освен предпазващата функция, монтирането ще ви спести третирането на зида с материали. Наличието на перваз помага и за ефективното оттичане на водата.

Основното нещо е защитната функция, която налага до известна степен поставянето им. Необходими са също, за да се придаде усещане за завършеност. Външните первази от алуминий са познати още с наименованието алуминиева дъска.

Монтирането на перваз е силно препоръчително, а понякога и задължително. Особено податливи са прозорци, които са част от външни стени с източно или северно изложение. Изключително важно е да се отцепи фугата, която е отдолу между зида и прозореца.

Главното е да не се задържа вода там, когато вали. Подпрозоречните первази от алуминий вършат идеална работа в тази посока, ако нямате друга алтернатива. Алуминиева дъска може да се сложи и над прозоречната част, като тогава тя играе ролята на козирка и отново пази от задържането на вода.

Ако искате да имате козирка над дограмата помислете добре, тъй като най-удачно е поставянето й е да стане с полагането на новите прозорци. Предложените външни первази са с различна ширина, а цветовете са изложени в каталог. Ако сте решили да сложите первази може да изберете стандартно бяло, цвят, който имитира дървесина или нещо по-разчупено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *