Пяна за вана – домашно приготвяне

пенител за вана

Колкото и да се стараем да бъдем спокойни, уравновесени, толерантни и съобразяващи се, то има моменти, когато цялата ни нервна система бива разбита на парченца и това слага край на нашето блаженство. Попадайки в подобни ситуации, имаме нужда от бързо пренасяне на екзотичен остров, там където липсва натоварване, стрес, умора. За целта ни е необходима пяна за вана, с която да отпътуваме към света на нежността и насладата.

Пяна за вана за релакс, здраве и романтика

Съществуват няколко, основателни причини, подтикващи ни да си приготвим това море на удоволствията. Най-важната от тях е релаксът. Интензивния начин на живот и забързаното ни ежедневие са основателна предпоставка за натрупването на умора. За да се отървем от нея, начинът не е да се захванем с още и допълнителна работа, а да си оставим час или два, които ще ни послужат да се отърсим от всяка една негативна частица, вкоренила се в нас.

Романтиката е създадена за хора, които имат своята половинка в живота и с удоволствие биха споделили изживяването, заедно с нея. Подбирайки подходящите аромати, съчетани с няколко свещи, бихме могли да си направим ароматерапия, която спомага за нашето здраве. Ако пък в допълнение изпием чаша червено вино, ще почувстваме още по-голям баланс, уравновесяване, а и не по-малко важни са ползите за кръвната ни захар.

Домашна смес за вана

Любителите на вани са наясно, че дори само топлата вода успява да поглези сетивата им. Съчетана с пяна за вана, тя утроява своето действие и ефектът и е поразителен. Смес с мед действа уникално добре на тялото, успокоява нервната система и прави кожата гладка и мека на допир. Освен това спомага за бързото заспиване и е специален лечебен метод при хора, страдащи от безсъние.

Този вид вани са препоръчителни вечер, преди лягане. Сместа се изготвя изключително лесно. В два литра вода следва да поставим лъжица – две мед, след което прибавяме към основната течност и сме в позиция да се потопим незабавно в морето на удоволствие и наслада. Водата не бива да бъде твърде гореща, тъй като би предизвикала проблеми със сърцето. Експертите съветват, че нивото и трябва да достига това на гърдите ни, не повече.

Други отпускащи отвари за любители

Вана с канела или ванилия действа изключително отпускащо и релаксиращо, гали сетивата и спомага пълното ни възстановяване след дълъг и тежък работен ден. След финализиране на процедурата е добре да изплакнем своето тяло, за да отмием останалите по него частици. Ароматните билки, от своя страна, се отразяват благоприятно на нервната система. Чубрицата, в съчетание с лайка, върши чудеса.

След като залеем известно количество и от двата продукта е добре да постоят няколко минути, преди да изсипем течността във ваната. Прецедена, отварата е в готовност да бъде прибавена към нашия „лековит извор“. Кафето зарежда с енергия. Препоръчва се да се прилага преди провеждането на важна среща.

Каквито и методи да прилагаме за нашето благосъстояние, всички те действат безотказно. Няма по-добър лечител от домашно приготвената пяна за вана. Тя изключва съдържанието на ГМО продукти, оцветители и други химични съставки. Изцяло натурална, тонизира, хидратира, успокоява и възстановява нашия дух и тяло.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *