Различните свойства на солите за вана

ароматна вана

Разнообразието при тези продукти за баня

Има дни, моменти и ситуации, когато тялото ни се нуждае от това да го поглезим, да му дадем глътка свежест, аромат и нежност. Независимо дали ни моли за топлина през студените зимни дни или разхлада през горещите летни вечери, ние сме тези, които можем най-добре да се погрижим за себе си и своите нужди. За целта е необходимо да изберем точно онзи продукт, който най-добре пасва на вкусовете и предпочитанията ни.

Вариантите са несравнимо многообразни. Залят е пазара от видове соли за вана, селектирани според тяхното предназначение, действие и състав. Има такива, които изцяло тонизират и успокояват сетивата, като придават мекота, блясък и здравина на епидермалните клетки и други, които безспорно се грижат за благоразположението и лекуват проблеми, свързани със синузит, артрит, болки в краката, ставите и други части от тялото.

Как действа ваната с морска сол?

Естествената морска сол е несравнимо полезна за човека. В състава си тя включва всички онези необходими химични елемента – мед, натрий, калций, калий, магнезий, фосфор и още, и още, общо 64 на брой. Всички минерали са безценни за организма ни. Снабдяват го с хранителни вещества и го пречистват до съвършенство.

Освен това морската сол има и лечебно действие. Именно поради това се използва и в балнеологията. Свойството и да дразни кожата, помага за прилив на кръв, който обновява клетките и лекува по-бързо раздразненията. Ако решим да си сътворим едно малко море в нашия дом, това ще се превърне в полезно и приятно изживяване. Дори още в древни времена, Клеопатра е била привърженик на познатите ни и в днешно време, солни вани.

Как се определят цените на продуктите?

Разнообразни по своята същност и действие, тези чудни и полезни съставки, имат и индивидуални цени. Базирайки се на произхода, търговците определят тяхната стойност. Възможно е всеки, който има желание и нужда, да си ги закупи, без да среща финансово затруднение. Разбира се, в случаите, когато нямаме дори и малко „излишни“ пари, можем сами да се сдобием с този разтвор.

Лесно и приятно е неговото изготвяне. Компонентите не са сложни, нито многообразни. Няколко лъжици морска сол, ароматно масло и сода, са достатъчни за да получим желаната смес, с която да се поглезим или зарадваме човек, когото обичаме. Според това какви свойства притежават солите за вана, ние можем да подходим в направата им. Резултатът е само един – наслада и релакс на всички клетки от собственото ни тяло.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *