Снабдете се с автоматични прекъсвачи, защото токът удря без предупреждение

автоматични прекъсвачи

За да не гръмнат електрическите Ви уреди при по-силни вълнения на електричеството, трябва да разполагате с автоматични прекъсвачи. Автоматичните прекъсвачи са устройства, които улавят негативните колебания в силата на тока и блокират възможността за повреди. Как автоматичните прекъсвачи правят това? Те просто спират електрическата верига, спират подаването на ток към консуматорите.

Сигурно ви се е случвало? Гледате си примерно някои увлекателен филм по телевизията, навън се вихри буря, трещят гръмотевици и изведнъж… екранът пред вас угасва. В първия момент се ядосвате, но след повторен замисъл осъзнавате, че и този път автоматичните прекъсвачи са си свършили перфектно работата — предпазили са Вашите телевизор, компютър, стерео уредба от непоправима повреда. А може би автоматичните прекъсвачи са свършили и нещо повече?

При прекомерно силен токов удар някои електрически уреди могат да гръмнат, но да гръмнат в пълното, разрушително значение на тази дума. Тогава има голяма вероятност да се простите не само с тях, а и с други скъпи за вас вещи. А ако избухне пожар вследствие от токовия удар? Е тогава загубите ви могат да са направо колосални. Ние хората не можем да спрем разрушителната сила на тока, но автоматичните прекъсвачи могат. Това е мисията на автоматичните прекъсвачи

С автоматични прекъсвачи електрическите вериги и електрическите уреди се защитават от повреди, вследствие на токови удари и къси съединения. Автоматичните прекъсвачи са на наше разположение и след инцидента. При повторни опасни набези на тока, автоматичните прекъсвачи се задействат отново. Затова и инвестицията в качествени автоматични прекъсвачи е много изгодна. Тя е рядка и в същото време осигурява ефективна защита на електрическите уреди, като ни спестява разходите, които могат да бъдат провокирани от силни токови удари.

Ако не разбирате много от автоматични прекъсвачи, не избързвайте с купуването. По-добре е предварително да се консултирате. При консултация за автоматични прекъсвачи ще видите колко детайли трябва да се изяснят, преди да се вземе решение. Автоматични прекъсвачи има най–разнообразни, защото нуждите, които удовлетворяват са различни. Съществуват разновидности автоматични прекъсвачи, като най-популярните са:

• Автоматични прекъсвачи за високо или ниско напрежение — Правилният избор тук определя дали закупеният автоматичен прекъсвач ще ви свърши някаква работа, или ще се повреди почти веднага

• Автоматични прекъсвачи със забавено или моментално действие – В случая правилният избор е пряко свързан с познанията за характера на работата на апаратурата и степента на риска. За някои видове апаратура по-дребните колебания в силата на тока не са от значение, но за други, по-слаби, електроуреди е точно обратното — и най-дребните колебания създават риск и трябва да провокират задействане на автоматичните прекъсвачи.

Автоматичните прекъсвачи може да не са ви първата грижа в момента, но определено могат да ви спестят много грижи в бъдеще. Затова обърнете им внимание.

Източник: http://www.dts-ups.com/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%8A%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%87%D0%B8_18_1003

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *