Спално бельо за алергични хора

Когато се избира спално бельо за хора с алергии или страдащи от астма трябва да се обръща внимание на всеки детайл. Към материята има много високи изисквания. Според медиците, най-добре е материята да е бяла, без шарки. Важно е материята да издържа на пране при температура от 60 градуса. В цялостната изработка на спалното бельо не трябва да има лепила и копчета, които биха причинили алергия.

В сайта spalno-belio.net могат да се намерят много подходящи модели за алергични хора и астматици. Една от подходящите тъкани за спално бельо, което не предизвиква алергични реакции е коприната. Естествената коприна е много нежна като материя, а също и сатенът. Спалното бельо от тези материали е хигроскопично, а също така успява да поддържа оптимална топлина в леглото. През топлите месеци с копринени чаршафи е прохладно, а през зимата – приятно топло. Спално бельо от коприна и сатен се препоръчва и за сърдечно болни хора, а също и за страдащи от астма, артрит и ревматизъм.
Памучното спално бельо също е подходящо за алергични хора и астматици. То трябва да е изработено от висококачествена материя, която попива влагата. Изкуствените тъкани нямат такива свойства, затова при изпотяване по време на сън влагата остава върху тялото и създава топла и влажна среда – идеална за развитие на гъбични заболявания. Качественото памучно спално бельо от www.divdom.com
притежава хипоалергични свойства и затова е подходящо при астма и алергии.
Друг перфектен материал за спално бельо за хората с алергии е ленът. Ленените материи чудесно попиват влагата. Те са и изключително трайни – колкото повече се перат, толкова по-хубави стават. Една много добра комбинация е памук и лен, съчетани в определени пропорции, при което се получава много добра материя за спално бельо за хора със здравословни проблеми. Тази материя се глади много лесно и издържа на пране при високи температури.
В последните години се появи и спално бельо от бамбук. Тази екзотична материя притежава натурални антибактериални свойства, което е много ценно качество. Доказано е, че голяма част от бактериите, попаднали върху бамбукова тъкан загиват по естествен начин. Бамбуковите платове са много здрави, меки и приятни на допир. Те пропускат въздуха, като осигуряват много свежест на тялото. Спалното бельо от бамбук е хипоалергично и много подходящо за алергични хора и астматици.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *