Унищожаване на хлебарки

унищожаване на хлебарки

Често ефективното унищожаване на хлебарки е предизвикателство. В повечето случаи най-добре е да се наеме специализирана фирма за борба с хлебарките. Специалистите в тези фирми имат необходимия опит, препарати и инструменти за успешно премахване на тези вредители.

Унищожаването на хлебарките в жилищни сгради е работа за специалист. Наемането на фирма за прочистване на цял блок ще е по-евтиното решение отколкото да разчитате на собствени сили и закупени препарати. При обработка срещу вредители на цели сгради са необходими солидни знания на навиците на хлебарките и професионални препарати за борба с вредителите.

Ако все пак искате да опитате да се справите с проблема сами има няколко варианта за третиране – с инсектициди за хлебарки, примамки, прахове и спрейове (течни или аерозолни).

Примамките за хлебарки могат да бъдат закупени от всеки голям хранителен магазин. Като общо активните им съставки включват абамектин, фипронил или хидраметилнон. Поставете ги в области, където биха се скрили хлебарките. Едно от предимствата на примамки е, че те могат да бъдат поставени на много точни местоположения. Въпреки това, примамките действат бавно и резултатите може да не е лесно да се видят, особено при използване за първи път.

Можете да допълните унищожаване на хлебарки, чрез примамки, с използване на борна киселина. Общите търговски наименования са Roach Прах и Roach Prufe. Поставете борна киселина на изолирани места, например зад и под хладилници, печки и мивки. Да не се прилага борна киселина, където деца или домашни любимци могат да я достигнат!

Има много спрейове инсектициди. Някои от често срещаните им активни съставки са перметрин, делтаметрин, цифлутрин и циперметрин. Спрейовете са подходящи за обработка на конкретни обекти, особено пукнатини и цепнатини зад мивки и около канализацията. Да се ​​избягва замърсяване на храни, печки, хладилници, шкафове или съдове!

Внимание: Какъвто и препарат за унищожаване на хлебарки да сте решили да ползвате, винаги четете внимателно инструкциите и стриктно ги спазвайте.

Полезна информация за унищожаване на хлебарки: http://blog.garantpest.com/tag/унищожаване

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *