Хидроизолация на плосък покрив е инвестиция в сигурността

хидроизолация

Защо повечето разумни граждани отдават прекалено огромно значение за сигурността на покрива на сградата, която обитават? Отговорът е точен, кратък и ясен. Стабилността и качествената хидроизолация на плосък покрив ни предоставя възможността да живеем спокойно, обгърнати от домашния уют, в собствения си дом. По този начин ние удължаваме експлоатацията на един от основните елементи на жилищната сграда, а именно покрива.

Важна ли е хидроизолация на плосък покрив?

Това е една от най-важните мерки, които следва да бъдат предприети, при цялостната поддръжка на сградата. Покривът е онзи елемент, който попива най-много влага, в следствие от проливни дъждове, градушки и снегове.

По този начин бива нарушавана целостта, устойчивостта и здравината на бетона, както и останалите материали, използвани при изграждането му.

За да не попадаме в капана на нашето безразсъдство, то се изисква да вземем превантивни мерки по отношение на сигурността и спокойното ни пребиваване по домовете. Качеството в прилагането на хидроизолация на покрив се състои в това какви точно материали използваме.

Не по-малко значим е и екипът професионалисти с достатъчно строително-ремонтен опит, които ще се погрижат за перфектната поддръжка на нашата сграда.

Какво представлява плоският покрив?

Това е една от основните части на която и да било сграда. Без него домът ни би започнал да се руши, под влиянието на атмосферните налягания. Видът на покрива зависи от няколко фактора.

На първо място, това е предназначението на сградата. Следвано от архитектурната и същност. Не на последно място са и градоустройствените планове. Плоските покриви представляват строителни конструкции, монтирани върху вътрешни пространства.

Те имат наклон, който следва да бъде по-малък от пет градуса. Минималния наклон се изисква да бъде два процента по цялата повърхност на покрива и един процент към полите. Необходимо е да бъдат изградени по начин, който да гарантира за механични и динамични натоварвания през целия им живот.

Видове хидроизолационни материали, използвани при плоски покриви

Развитието на материалите довежда до предлагането на няколко основни типа. Най-често употребявани са битумните хидроизолации.

Другия разпространен тип са водоразтворимите. Те често биват използвани в строителството на жилищни сгради. Съществуват и друг тип мембрани, които имат високо качество.

Независимо какви материали ще използваме за хидроизолация на плосък покрив, самото прилагане също има огромно значение.

Важно е да се допитаме до специалисти в тази сфера, които ще успеят да подобрят състоянието на имота ни до такава степен, че той да има издръжливост минимум 15 – 20 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *