Често задавани въпроси за ПВЦ дограмата

Качествена ПВЦ дограма

Наред с повишеното използване на PVC дограма във Варна, резонно на много от потребителите им се случва да се сблъскат с въпроси, които неизменно търсят своите отговори и предопределят избора на дограма. В този материал сме ви подготвили отговори на някои от най-често задаваните въпроси за PVC дограма.

Кога за първи път е използвана PVC дограма?

Първи профили от алтернативни материали на дървото са започнали да се използват в САЩ преди повече от 60 години. Макар в началото под форма на мода сред заможните, то в последствие немската фирма за PVC дограма Trocal решава да създаде подобен профил и да го пусне в масово производство заради забележителните му характеристики.

Колко е дълъг живота на нашата PVC дограма?

Най-често експлоатационния живот на PVC дограмата трае между 20 и 25 години, но в зависимост от съответните условия, то не са редки случаите, когато той надхвърля и 30 години. Всичко в този аспект зависи от начина на експлоатация и специфичните температурни диапазони за съответния географски регион.

Отделят ли вредни вещества профилите на PVC дограмата под силно Слънце?

Използването на олово може и да е било практика преди 15 години, но днес е забранено за използване от редица международни организации и договори. Няма никаква опасност за вас и вашите близки. Не се доверявайте на подобни градски митове, които не са подкрепени със сериозни аргументи и доказателства и използват страха на хората, за да се предават навред.

Пожълтява ли PVC дограмата?

Това отново е стар мит, който днес е лишен от смисъл. При производството на PVC дограма и профили към веществата се добавят редица примеси, които да гарантира максимална белота на профила в следващите поне 20 години.

Лесно ли гори PVC дограмата?

Не, тя дори не гори въобще отново благодарение на иновативните технологии, интегрирани в производството на PVC дограма и профили през последните 15-20 години. Всъщност, заради високата степен на уплътнение, този тип прозорци ще задушат огъня и ще го лишат от кислород и той няма да може да изпепели вашия дом.

Ако имате още въпроси, касаещи покупка и монтаж на PVC дограма във Варна, то можете да се обърнете за пълно съдействие и консултации към iBG Plast – лидер на пазара на PVC дограма във Варна.

1 thought on “Често задавани въпроси за ПВЦ дограмата

  1. дограма Reply

    Дам до колкото съм наясно и аз използването на олово може и да е било практика преди много години години, но днес е напълно забранено за използване и то от редица международни организации и договори. Статията ви е страхотна и се радвам че попанха на вашият блог, от който нучих много неща които сега ме засягат, а и ще ми помогнт да реша дилемата на кое да се спра.Но ако ме питат кога за първи път е използвана бих казала, преди….30 години, а то…” Първи профили от алтернативни материали на дървото са започнали да се използват в САЩ преди повече от 60 години…’ кой да знае….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *