Разпределение на шкафовете в кухнята

шкафовете в кухнята

Купувате си ново жилище? Дошло е време за ремонт? Чудите се как да пренаредите всичко, заради ограничено място за съхранение или просто нямате представа какво искате? Поемете инициативата, следвайки няколкото съвета по-долу или просто потърсете най-близкия дизайнер на кухни по поръчка, който да ви помогне с трудните решения.

 

Разпределянето на всичко в кухнята е най-лесно, когато разполагате с кухня с горни и долни шкафове, които са повече на брой. Не всеки може да има такава обаче и трябва да се задоволи с каквото може. По тази причина първият ни съвет е да сложите големите кухненски съдове в долния ред шкафове, където да ги достигате бързо и лесно. Започнете от най-големия към най-малкия, и дори може да ги съберете един в друг, за да заемат по-малко място.

 

По същия начин бихте могли да разрешите проблема с подреждането на отделни сервизи чинии, с които разполагате. Колкото по-голям е шкафът, толкова повече ще съберете. Сложете първо най-широките и дълбоки чинии най-отдолу, а след това може да сложите следващите по-големина, докато това е възможно. Не слагайте най-малките върху най-големите – стремете се към естетика в подреждането, макар и да не разполагате с много пространство.

 

Сложете сервизите с чаши в шкафовете на горния ред. Ако имате такива със стъклена витрина, то там може да наредите по-красивите сервизи, за естетически изглед на кухнята.

 

По-достижимото ниво на шкафовете на горния ви ред е страхотно място, където да разположите всичките видове подправки, с които разполагате. Така винаги ще са ви под ръка докато готвите. Бихте могли да ги подредите и в специална поставка за подправки, за да не се чудите после кое къде е отишло.

 

За спестяване на повече пространство можете да използвате и гърба на кухнята. Там ще можете да прикрепите специални поставки, на които да наредите пособия като черпак, нож и всички подобни, а на по-малки дръжки може да наредите чаши за кафе или чай.

 

Не забравяйте – по-тежките съдове и сервизи се поставят на долните редове, а по-малките на горните. Сложете уредите, които използвате най-често на места, които са лесни за бързо достигане. Най-горе поставете малки уреди и неща, които използвате по-рядко, а ако случайно ви остане малко стена от едната страна, то можете да я използвате за поставяне на кърпи и ръкохватки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *