6 потребителски въпроса при избор на входни врати

Входните врати са важни за всички хора, тъй като защитават домовете им от взлом. Разбира се, има много голямо разнообразие от продукти на пазара, така че няма да ви е много трудно да изберете. Тук ще се опитаме да отговорим на най-често задаваните въпроси свързани с покупката на външни врати, за да се ориентирате по-лесно, когато отидете до магазина.

  1. Каква е разликата между метални, стоманени и железни врати?

Металните врати притежават сложен състав, чрез който се осигурява по-голяма безопасност за потребителите за разлика от железните, които са меки и се деформират лесно. Вратите от метал се хвалят с добра визия и дълголетие. Стоманените врати пък са за предпочитане пред останалите два вида, тъй като гарантират дълъг срок на експлоатация, без да се повредят или да дадат някакъв вид дефекти. Те са и едно чудесно дизайнерско решение за дома и офиса.

  1. Колко дебела трябва да бъде входната врата?

От дебелината на крилото зависи надеждността на вратата ви. По-дебелите крила са трудни за разбиване, което ви гарантира спокойствие и сигурност. Стандартно дебелината трябва да бъде от 3 до 4 мм, защото ако е по-малка може да станете лесна жертва на външно проникване.

  1. Какъв заключващ механизъм да изберем?

За да сте сигурни, че няма да станете жертва на обир е желателно да изберете надеждна заключваща система. В наши дни може да купите врати с два различни ключа, което прави задачата на крадците изключително трудна. Вие избирате дали желаете двойно, тройно или четворно заключване, но при всички положения се насочете към качествен механизъм.

  1. Кои материали за топлоизолация на вратите са добри?

Търсете врати с добавена базалтова вата и стъклени влакна. Това са материали, които изолират дома ви обещавайки ви да запазят топлината вътре и в същото време да ви предпазят от външния шум. В краищата на крилата на вратата е препоръчително да бъдат добавени латексови уплътнители или втвърдена пяна. Попитайте в магазина или фирмата за тези подробности и консултантите ще ви дадат най-точното обяснение.

  1. Как да подобрим сигурността на вратата?

В началото ви предлагаме да хвърлите един поглед на входните врати от Борман, тъй като там със сигурност ще попаднете на високо качество. След това проучете пазара и решете дали ще използвате СОТ система, алармена сигнализация, видеонаблюдение и така нататък. Който и вариант да изберете все ще подсилите защитата на вратата ви.

  1. Колко е важен монтажът на вратите?

Ами той е основното нещо, за което трябва да съблюдавате. От правилния монтаж зависи и добрата експлоатация на вратата ви. В случай, че монтажът не се извърши от професионалист, то вие може да срещнете най-различни трудности. Поверете работата на фирмените майстори, за да си гарантирате дълги години използване на продукта, без никакви проблеми и пречки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *