Хидроизолация за бани – защо е важна и каква да изберем

Във всяка една баня е от изключително важно значение да се обърне сериозно внимание на хидроизолацията. Това е един от ключовите фактори, които ще ви гарантират дълго използване и безпроблемна функция на помещението.

Защо е от толкова голямо значение поставянето хидроизолация за бани

Поставянето на хидроизолация за бани е процес, при който се създава бариера, която предпазва в дълбочина банята от проникване на влага и вода по време на къпане.

Това е от съществено значение, тъй като банята при всички случаи е изложена на постоянното въздействие на вода от душа, ваната или умивалника.

Ако хидроизолацията липсва, или не е правилно поставена, или пък е с лошо качество, влагата може да проникне в структурата на стените и пода, което може да доведе до сериозни проблеми.

Много често лошата или липсваща хидроизолация създава проблеми не само на вашите собствени жилища, но в много по-голяма степен и във вашите съседи (по-конкретно, живеещите под вас).

Намалява риска от поява на мухъл и плесен

Много често появата на мухъл и плесен се дължи не на често мокрене и на лоша вентилация, както си мислят хората, а на това, че влагата попива в стената и се задържа там за дълъг период от време.

Това в края на краищата завършва с постоянна поява на плесен, която трябва да се чисти непрекъснато, без да има гаранции, че няма да се появи в последствие пак.

Каква хидроизолация за бани да изберем и защо

Когато става въпрос за поставяне на хидроизолация за бани, Ard.bg предлага едни от най-иновативните и ефективни решения на българския пазар.

Фирмата работи само с най-висококачествени материали, които гарантират надеждна защита и естетически привлекателен финален резултат.

От всички видове хидроизолация за бани един от най-търсените продукти са така наречените течни хидроизолации, които се отличават с изключително високо ниво на защита и дълъг живот.

Обикновено те се нанасят на повърхността преди да започне поставянето на плочките, като така създават непреодолима бариера, която ще бъде запечатана за постоянно под самите плочки.

Характерното за течните хидроизолации за бани е, че те могат да запълнят дори и микроскопични и напълно невидими за окото пукнатини, като така напълно елиминират риска за поява на влага и теч в съседите или за поява на мухъл при вас. 

Течната хидроизолация има и други предимства. Тя представлява пластичен филм, който след нанасяне не се поддава на деформации, тъй като следва извивките и очертанията на помещението. Така дори и при слягане на сградата вашата хидроизолация ще запази своята ефикасност.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *