Какви качества притежават пожароустойчивите врати

Пожароустойчивите врати притежават куп полезни качества за всяко домакинство или обществена сграда. Те ви пазят помещенията ви от пожари, имат добра звукоизолация и в същото време придават завършен вид на интериора и екстериора ви. Разбира се, цената им може да ви се стори малко по-висока от тази на обикновените врати, но за сметка на това вие получавате повече безопасност, спокоен сън и повече от прилична визия.

Всеки може да получи информация за пожароустойчиви врати от Борман, като фирмата предлага гъвкави цени на вносни продукти със сертификат за качество. Клиентите избират между врати с EI 30 (издръжливост 30 минути) и EI 120 (издръжливост 120 минути), което значи, че през това време димът и пламъците ще останат на мястото, където са възникнали.

Всички пожароустойчиви врати са снабдени с огнеупорни плочи, двойни панти и автоматично самозатваряне. Те притежават и огнеупорни уплътнения, които спират разнасянето на димната завеса и възможността от задушаване. Заключването се извършва посредством секретна брава, което говори за сигурността на продукта и добрата съпротива срещу взлом.

Модерните огнеупорни врати се произвеждат в различни разцветки и дизайни. На пазара може да откриете стоманени или дървени врати срещу пожари и дори такива със специално стъклено покритие. Изборът е голям и вие решавате кой ще е най-удачния вариант за вас.

Цената на една врата, която издържа до 60 минути на огън варира между 500 и 600 лева в зависимост от нейния модел. Срещу парите си, потребителите получават сертификат от производителя, гаранционна карта, доставка и монтаж на изделието. Този вид продукти се развалят трудно и имат десетки години дълготрайност, без да променят визията си.

Някои противопожарни врати повишават енергийната ефективност на дома ви. Това ви позволява да изградите стойностна топлоизолация и да пестите пари от топлинна и електрическа енергия. Естествено, препоръчваме да купувате стоки от реномирани фирми с добро име и да избягвате китайските врати на срамно ниска цена.

Масово разпространени са металните пожароустойчиви врати. За апартамента и вилата може да закупите и дървени врати против пожари с устойчивост до 60 минути горене. Последните са изработени от негорим материал (фурнитура), както и кантове увеличаващи обема си при пожар и спиращи огнената стихия. Ако искате да разгледате повече модели врати елате в Борман Комерс или посетете сайта, който сме посочили по-горе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *