Какво да имаме предвид, когато избираме смесител за кухня

Избираме смесител за кюхня

Кухнята е едно от помещенията в дома ни, което използваме най-често. Без значение дали е дошъл момента за цялостно обновление на помещението или се налага само подмяна на повреден смесител, трябва да изберем нов модел, който да се впише в нашата кухня.

На пазара се предлага голямо разнообразие, произведени както у нас, така и в ЕС, и в Азия. Сред марките, които се търсят най-много са Grohe, Roca, Teka и др.

Важно е обаче да следим за няколко неща, когато купуваме нов смесител за кухня. Едно от тях е материалът, от който е изработен. Както във физическите, така и в онлайн магазините за обзавеждане на баня и кухня, могат да се намерят продукти, изработени от хром, месинг, стомана и т.н. Всеки от тези материали има свои предимства. Безспорно обаче хромът е този, който изисква най-малко поддръжка и се слави със сравнително дълъг период на експлоатация. От естетична гледна точка е добре да вземем смесител, изработен от същия материал като други части на кухнята ни. Разбира се, това съвсем не е задължително.

Многообразието от модели може да е доста объркващо ако разгледате в Интернет, например тук https://www.keranova.org/кухня/смесители-за-кухня. В последно навреме нашумяха особено много смесителите за кухня с изтеглящ се чучур. Ако избираме продукт, съдейки по неговата функционалност, то именно такъв би ни бил от голяма полза. С него много по-лесно ще се мие както посуда, така и храна, плодове и зеленчуци.

С годините кухненските смесители с два крана бяха постепенно изместени от тези с една глава. Със сигурност, една от причините е по-лесното им използване. За хората, които искат дома им да е като произведение на изкуството, се предлагат и най-различни ретро смесители за кухня. Благодарение на един такъв, бихме внесли нестандартен и колоритен привкус на това важно помещение в дома ни.

Няма две мнения по въпроса, че освен удобен, красив и качествен, винаги търсим смесител, който да е на изгодна цена. Онлайн магазините са отлична начална точка на нашето търсене, защото те често предлагат продукти на промоционални цени. Намаленият може да са както по категории, така и на определени марки, затова си струва да ги следим. В случай, че разполагаме с по-голям бюджет, можем да изберем продукт, който е по-скъп, но и по-качествен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *