Защо мнозина избират алуминиева дограма

алуминиева дограма

Алуминиевата дограма винаги е била модерна и се е използвала при обзавеждането на домове и офиси. Тя придава естетически вид на помещенията ви и ги пази от капризите на природата. Нещо повече, алуминиевите профили са изключително практични при изграждане на изолацията на обектите ви. Благодарение на алуминиевата дограма подобрявате енергийната ефективност на жилището или работното място, което е голям плюс.

Ако искате да получите повече информация за шумо и топлоизолацията на алуминиева дограма, то може да го направите като натиснете тук. Но нека ви запознаем с различните видове топли и студени профили от алуминий.

Алуминиевата дограма от т.нар. студена серия често кондензира. Тя е с непрекъснат термостат, което позволява появата на конденз. За това този тип профили са използвани най-често при обзавеждането на фабрики, заводи и прочие промишлени предприятия. Дограмата е изключително лека и се монтира сравнително бързо.

Ако пък купите топли алуминиеви профили, то вие ще решите проблемите с кондензацията. Топлата серия е препоръчителна за обзавеждането на апартаменти, къщи, вили, офиси и други, като е широко използвана в съвременното строителство.

Една от основните причини алуминиевата дограма да е толкова харесване се свързва с нейната устойчивост на пожари. Тя издържа на -80 до +80 градуса по Целзий, което я прави изключително здрава и стабилна.

Цената на алуминиевите профили е по-висока от тази на PVC профилите и е по-евтина от дървената дограма. Инвестицията си заслужава, тъй като алуминиевите прозорци имат дълъг живот и се съпротивляват на климатичните капризи и бедствията.

Тук ще поговорим малко и за визуалната част на алуминиевата дограма. Потребителите могат да избират между богата цветова палитра, както и между хоризонтални и вертикални профили. Вие посочвате начина, по който да се отварят прозорците, за да получите максимално удобство и комфорт.

Дограмата от алуминий се чисти лесно и не подлежи на замърсяване, поява на петна, деформации и други проблеми. Тя ще запази уникалния си вид за десетки години напред, което е чудесна новина за всеки собственик на дом или работно място. Инвестираните пари се възвръщат с по-ниските сметки за ток и разкошната визия на обектите ви.

Освен всичко, което споменахме дотук си заслужава да се отбележи, че алуминиевата дограма намира приложение при защитните врати, преградите и преградните стени. Продуктите се използват при промишлени обекти и не само.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *