Масло от сладък бадем – красота и здраве за нашето тяло

масло от бадем

Масло от бадем се извлича по един строго специфичен метод. За да получим точно това вещество, което ни е необходимо, то ние трябва да използваме единствено сладките ядки на бадемите. В случай, че употребяваме горчив вид, получената смес ще съдържа в състава си отровна киселина, която не би могла да окаже онези познати чудодейни свойства на маслото.

Масло от сладък бадем за красива и сияйна кожа

Познат още от Римската империя, този продукт е собственик на завидни свойства. Трудно биха му конкурирали останалите козметични средства, тъй като в състава си, той съдържа изцяло сто процента чисти и натурални елементи. Извлича се чрез студено пресоване на сладки бадеми и оказва множество положителни въздействия върху кожата на лицето.

На първо място – масло от сладък бадем е подходящо козметично средство за всички типове кожа. Хидратира в дълбочина и не оставя мазни следи след нанасянето си. Бързо бива абсорбирано от епидермалните клетки. В следствие от това подобрява значително еластичността им, като предотвратява появата на фини бръчици около очите, носа и устните. Умело прикрива, тъмните кръгове, които така често се появяват от преумора и и придават състарен вид.

Красива и здрава коса – бадемова отвара

Тъй като съдържа в състава си огромно количество минерали и витамини, бадемовото масло е подходящо и в грижите за нашата коса. Подхранва и заздравява нейния вид, прилагайки го под формата на домашна маска, балсам, шампоан или изцяло в чисто и натурално състояние. Лекува скалпа на главата, ако страда от зачервявания, сърбежи и раздразнения.

Поддържа прическата ни в блестящ и съвършен вид. Грижи се за мекотата на косата и е основно средство в борбата срещу косопада. Укрепва фоликулите и приглажда кутикулите на косъма. Има свойството да подсилва и подхранва косъма, като същевременно с това го предпазва от накъсване.

Бадемът – грижа за нашето тяло

Веществото, извлечено от сладкия бадем, оказва както разкрасяващо, така и здравословно влияние върху нашето тяло. Спомага за предотвратяването на обриви, ухапвания, зачервявания, екземи и други заболявания. Успокоява сухата и раздразнена кожа, като я хидратира в дълбочина и се явява като „здравословна храна“ за епидермалните ни клетки.

Всички тези свойства, които притежава невероятното масло от бадем, го издигат на челни позиции сред разнообразието козметични продукти на пазара. То е леснодостъпно и се продава на изгодно ниски цени, които не биха затруднили финансовото ни състояние. Грижейки се пълноценно за нас и нашата външност, се превръща в любим продукт на голяма част от себеуважаващите се дами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *