Неоспорими факти за базалните импланти

В днешно време наблюдаваме някои агресивни и неправилни мнения относно базалните зъбни импланти в интернет. Това ни накара да напишем специална статия, в която да дадем няколко неоспорими факта, които говорят за превъзходството на базалните импланти пред конвенционалните такива. Нека сега започнем да пишем по темата, и да не губим време.

Някои дентални центрове искат да предложат своята марка и модел импланти, за да спечелят клиентите. И, защото в последно време се наблюдава огромен интерес към т.нар. BOI импланти се появиха статии, които не кореспондират с истината. Така например, се пише че при всички импланти трябва да се чака време за остеоинтеграция, но това не е вярно.

Базалните импланти се нагаждат много добре към организма и костта. Чуждото тяло не бива отхвърляно и не се изискват никакви допълнителни корекции. В много малко случаи е възможно да се появи непоносимост към имплантите, но това е много рядко срещано явление. Общо взето процедурата по лечение с BOI импланти приключва за около 5 дни.

Още един неоспорим факт е, че базалните импланти са едночастови, така че рискът от счупване на свързващите винтове или разхлабването им не съществува. Това обаче далеч не е така при конвенционалните двучастови импланти, където подобно стечение на обстоятелствата е напълно възможно. Това може да бъде потвърдено от всеки специалист.

Болката при операция с базални импланти липсва, тъй като се поставят през венеца, а и самата процедура не налага правене на разрез. На така стоят нещата при двучастовите импланти, където се налагат дълги и понякога мъчителни процедури за зъбно възстановяване. Вземете и този факт предвид, преди да стартирате лечение на липсващи зъби с дентални импланти.

В обобщение

За да разберете всички предимства на BOI имплантите, ви предлагаме да посетите център по базална имплантология, в който ще ви бъде обяснена цялата процедура по поставянето и лечението. Не вярвайте на всичко написано в мрежата, тъй като все още има хора, които си правят реклама, без да са компетентни по много въпроси. Само един добър стоматолог може да ви обясни подробно и ясно какви са разликите и приликите при видовете зъбни импланти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *