Пълно възстановяване на травми с шини

Шините са широко разпространени в медицината, защото помагат за възстановяване след операции, травми или при деферативни заболявания, като укрепват травмираните места.
Благодарение на тяхната ефикасност, шините могат да се използват при различни увреждания и заболявания. Най- често се прилагат при навяхвания, счупвания или при болка причинена от възрастови изменения. В зависимост от вида и мястото на травмата шините могат да се използват за глезен, за пръсти, за коляно, за китка и длан или за лакътна става.Когато бъдат поставени на засегнатите места, шините трайно обездвижват болезненото място, като здраво обхващат ставите и премахват болката при движение.

Обикновено, вследствие на травма се забелязва обездвижване на ставите и болка при движение на засегнатите места. Шините укрепват ставите, като по този начин правят движението им по – лесно и безболезнено. Медицинските шини се използват също и когато има наличие или опасност от неправилни зараствания вследствие на различни травми. Много често при пациенти се наблюдават деформации причинена от увреждане на костите. В тези случаи шините помагат увредените места да зараснат правилно.

Шините също могат да се използват ефикасно при различни вродени дефекти като подпомагат увредените крайници да застанат в правилната позиция. Този тип шини се наричат ортопедични. Могат да бъдат използвани временно както и за постоянно, като системното им използване може да заличи дефекта напълно. Най- мъчителни за хората с дископатия са пронизващите болки. Именно затова се препоръчва носенето на медицински шини, които облекчават натоварването и болката.

Много често шините се използват и след операции, когато пациента изпитва болки и затруднения при движение. В тези случаи медицинските шини спомагат за по – бързо възстановяване като в същото време и правят движението безболезнено. Друго приложение на шините е при заболявания като остеопороза. В следствие на остеопорозата ставите се деформират, сковават се и се появяват възли. За да се избегнат трайни деформации много лекари препоръчват носенето на шини.

Най-широко разпространени са шините за крака, тъй като често хората страдат от счупвания на кости на краката. В тези случаи медицнските шини са предпочитани пред патериците, тъй като създават по вече удобство. Изработени от специална памучна материя, ластик и неопрен със специален механизъм, те помага на пациента да се движи свободно. Шините са често използвани при счупвания и сериозни наранявания на шията. Обездвижвайки пострадалата част , те помагат за правилното зарастване на травмата и за по – безболезнено оздравяване.

Много хора имат проблеми с болки в кръста, които не им позволяват да се движат или да заемат желаната поза. В тези случаи е препоръчително да се използват ортопедични шини, които укрепват кръста и придават стабилност при движение. Днес всеки може да си закупи модерни и удобни шини от http://www.razlichnite.com/shini.html. Различните видове са направени от различни материали, в зависимост от тяхното приложение. Има такива направени от памучна материя и дунапрен, както и шини с вградени различни пластини.

Освен , че са много удобни , шините помагат на засегнатите части на тялото да се възстановяват по –бързо и в същото време намаляват болката при движение. Затова медицинските шини са препоръчвани от лекари и специалисти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *