Какво да се очаква при лечение на рак?

рак-очаквания-лечение

Много пациенти, подложени на химиотерапия, изпитват най-големи трудности със страничните ефекти. Този метод, макар и много ефикасен, може да доведе до тежки последици.

За съжаление, страничните ефекти са част всяко от лечение на рак, но може да намалите влиянието им. В някои случаи лекарите предписват лекарства, но грижата от ваша страна е най-важна.

И до днес химиотерапията остава най-ефикасният метод при лечение на рак, но за съжаление лекарствата, които се използват, унищожават и здравите клетки.

Страничните ефекти при химиотерапията са различни и засягат по различен начин пациентите.

Лечение на рак с химиотерапия често може да доведе до неутропия. Това е термин, който характеризира намаляване на неутрофилите. Тъй като те играят важна роля в борбата с инфекциите, намаленият им брой може да предизвика развитието на инфекции.

За да предотвратят и контролират неуротопията при лечение на рак, лекарите предписват лекарства.

Най-често срещаният и почти неизбежен ефект от лечение на рак е косопадът. Изтъняването на косата може да се появи на всяко място, което причинява дискомфорт и силни тревоги на пациентите.

Има няколко начина да намалите ефекта на този страничен ефект. Първо, избягвайте силното слънце, винаги решете косата си с мека четка и я подсушавайте нежно с кърпа, за да не увредите още повече косъма.

Ако не искате да приемате допълнителни лекарства обърнете специално внимание на хранителните си навици. Препоръчително е да избягвате много сладки храни.

За да се справите с това неприятно чувство на гадене и повръщане при лечение на рак, направете малки промени в начина на хранене. Добре е да се храните често, с по-малки порции, за да не натоварвате организма си.

При лечение на рак с химиотерапия пациентите чувстват постоянна умора. За да се чувствате по-свежи, е добре да поддържате физическа активност. Дългите разходки имат много добър ефект.

Един от най-добрите начини да се справите с влиянието на химиотерапията е с помощта на имунната система. Приемането на билки под формата на чай е много ефективен метод.

Можете да преборите тежките странични ефекти при лечение на рак, като обръщате по- специално внимание на храната. Приемайте по-малко животински храни и повече растителни.

Ракът е най-тежкото заболяване и затова пациентите се нуждаят най-много от подкрепата на близките си по време на лечение. Важно е да продължите начина си на живот, какъвто е бил преди заболяването. Това ще ви помогне да се справите по-лесно с болестта и с тежкото лечение.

Най-важното, което не бива да забравяте, е, че има успешно лечение на рак и че трябва да следвате препоръките на вашият лекар и да полагате по-големи грижи за себе си.

Източник: Микотерапия http://www.mikoterapia.bg/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *