Боя за коса – 3-те най-често срещани грешки от потребителите

Професионални бои за коса

Едва ли нещо друго в поддържането на женската красота и зраве е толкова сложно, колкото е изборът на точния тип боя за коса. И едва ли има друго нещо, при което да се допускат повече грешки при избора и покупката. Единственият начин да сте сигурни, че всичко ще е както го искате е да се консултирате със специалист, който да има при това достатъчно опит.

Какви са 3-те грешки при избор на бои за коса

В боядисването на косата и в избора на подходящата боя най-често се допускат няколко грешки, които са неизменни при всеки човек. Ето как най-често сами бойкотираме резултата в постигането на желания външен вид:

1. Избираме евтини, а не професионални продукти за коса

Много жени се спират на дадена марка, само защото продуктът е най-евтиният на пазара. Това често оставя потребителите изключително разочаровани, защото крайният резултат е лошо състояние на косата. Не се подвеждайте по опаковките. Дори и най-евтините продукти слагат снимки на безумно красиви момичета, но не си мислете, че жената на опаковката е постигнала този външен вид с точно този продукт.

Изборът на евтина боя е доста неразумен по много причини. Една от тях е, че все пак това е ключов момент в изграждането на вашата визия и евтините продукти могат да ви изиграят лоша шега.

Препоръчително е да се придържате към по-реномирани продукти. Специалисти от някои от най-известните марки в тази област, считат за особено важен избора на марка, тъй като различните бои се правят по различен начин и съответно предлагат различни резултати.

2. Честа смяна на цвета на косата

До сега сте била руса, но внезапно сте решила, че вече искате да сте брюнетка. Това е една от честите грешки, които допускат жените в избора и покупката на боя. Добре е вместо това тоновете да се сменят постепенно, като промяната се извърши в рамките на няколко месеца.

Резките смени на цвета са фатална грешка, като именно в такива моменти косата се изтощава най-драматично, а резултатите са:

  • Накъсване;
  • Начупване;
  • Заплитане;
  • Изсушаване;
  • Загуба на блясък;

3. Избор на неподходяща боя

Потребителите най-често се ориентират какъв цвят искат да постигнат като се информират за цвета от това, което вижда на снимката на опаковката. Доколкото това е лесно за обяснение, трябва да се има предвид, че цветът, който виждаме по опаковките на боята за коса е такъв само ако се постави на бяла основа. В случая, ако вашата коса не е бяла, няма как да се достигне този ефект, който е изобразен на кутията.

Не забравяйте, че ако не сте сигурни каква боя, маска, стилизант или дори коректори за коса да изберете, то професионалистите ще ви съдействат, за да направите най-добрия избор.

Успех в стремежа към красива коса!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *