Фетбърнъри – какво представляват

Фетбърнери

Изгарянето на излишните мазнини е цел, която изисква време, постоянство и усилия. Основното средство за постигането ѝ са физическите упражнения.

Въпреки това в последно време популярност набират суплементите, които могат да служат като допълнение към задължителните за всеки човек редовно спортуване и здравословно хранене.

Хранителните добавки за отслабване (наричани още фетбърнъри) се превърнаха в масово използван продукт, а когато един продукт добие широка известност, аудиторията се увеличава и съответно не всеки е запознат с информацията около него. Затова в тази публикация ще ви разкажем за видовете фетбърнъри и как действат те.

В интернет можете да срещнете различни сайтове, където можете да откриете фетбърнъра, който е подходящ за вас. Workout.bg е един от тях – продуктите в каталозите на онлайн магазина са висококачествени и се предлагат на възможно най-атрактивни цени.

Характеристики на фетбърнърите

Погрешната представа, че фетбърнърите са вълшебно средство, което ще ви отърве от излишните килограми, изглежда, не може да се отстрани лесно от съзнанието на хората.

А този факт е изключително важен, тъй като потребителите не трябва да си мислят, че с приема на такъв суплемент могат да отслабнат лесно. Неслучайно той е добавка – използва се като допълнение към останалите два начина за редуциране на теглото – подходящ хранителен режим и активен начин на живот.

Самите фетбърнъри не горят мазнините, а помагат на процесите в организма, които отговарят за топенето на мазнини. Списъкът с бърнъри, които ускоряват метаболизма на мазнини, е дълъг: л-карнитин, малинови кетони, свързана линолова киселина, хром, йохимбе и много други.

Л-карнитинът вероятно е най-популярният. Освен че помага при наднормено тегло, има и други ползи – има положително влияние при състояния като хипертиреоидизъм, аритмия, сърдечна недостатъчност.

Може да се използва и за прекалено физическо натоварване – облекчава мускулните болки и съответно подпомага възстановяването на мускулната тъкан. Още по-добре е, ако използвате и протеин в този случай.

Свръзаната линолова киселина също има предимства освен ефекта ѝ при редуцирането на теглото – намалява риска от ракови заболявания, подобрява функционирането на имунната система и повишава инсулиновата резистентност.

Кофеинът като средство за изгаряне на мазнини

Едно от нещата, за които трябва да внимаваме обаче, е кофеина. Както с всяка друга съставка, не трябва да стигаме до крайности и да прекаляваме с консумацията. Кофеинът се съдържа в голяма част от фетбърнърите.

Съществуват и такива, които използват екстракт от зелен чай. В неговото съдържание има известно количество кофеин и затова може да ускори метаболизма и термогенезата – процес на изгаряне на мазнини и превръщането им в енергия.

Ако сте любители на кафето и енергийните напитки, трябва да бъдете внимателни с приема му от допълнителен източник – кофеинът всъщност може да ви изтощи повече. На пазара се предлагат и безкофеинови фетбърнъри, които могат да са не по-малко ефективни, когато искате да отслабнете.

Преди да се спрете на правилния за вас, трябва подробно да разучите информацията около продукта. Пазарът е огромен, което носи както позитиви, така и негативи. Това не значи обаче, че не трябва да имаме никакво доверие в хранителните добавки за отслабване.

Намерите ли точното място, откъдето можете да си закупите фетбърнъри, разгледайте каталозите му с продукти и преценете кое може да ви е от полза. Онлайн магазинът на Workout.bg например е богат с множество продукти, които да подобрят резултатите от интензивните тренировки във фитнеса.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *