Коластрата – помага ли по време на пандемия

Продажба на коластра от крави

Във времена като днешните човек решава да обърне все по-голямо внимание на здравето си и по-конкретно как да се предпази от болестите, които върлуват. Новия коронавирус CoVid-19 е обявен през март официално за пандемия.

Пандемията е болест, която се разпространява с огромни темпове и изключително бързо по цял свят. Също така е съпроводено с много висока заболеваемост и най-вече – голяма смъртност.

Именно в подобни времена хората се сещат, че здравето им може да бъде подобрено и започват да прибягват до най-различни мерки, с идеята да закрепят болнавия си вид. Или просто, за да останат здрави, без да прекарат някоя тежка болест.

Какво е важно да знаем за коластрата?

Colostrum или на български – коластра – е първото мляко, което се получава от всеки женски организъм, който се е превърнал в майка. Коластра има при жените, които току що са родили, благодарение на която чрез кърмене малкото бебе получава изключително важни и полезни минерали и хранителни вещества. Те подсилват неговия организъм още след първия ден на раждането.

За радост или за съжаление, зависи от мирогледа на индивидуалния човек, човешката коластра не се събира и не се продава в магазините. Затова за тази цел се използва изцяло натурална и чиста коластра от крави. Сред редица изследвания тя се оказва най-близката до тази на хората и съдържа изключително богато разнообразие от полезни вещества.

Този вълшебен продукт съдържа растежни фактори, които са изключително важни за всеки млад организъм, а и не само. Малко хора знаят, че след 30-35 годишна възраст броят и качеството на растежните фактори започва да намалява и всъщност на 50-60 години ние притежаваме само 14% от капацитета, който сме имали на младини. Именно затова е важно хора на всякаква възраст да проумеят, че с приема на коластра ще могат да се поддържат млади и жизнени.

Друг важен аргумент в полза на коластрата е наличието на имуноглобулини и готови антитела срещу 20 от най-разпространените вируси в цял свят. Това значи, че в случай на заразяване с вирусна инфекция, чрез приема на коластра, вие помагате на имунната си система да се пребори успешно и бързо с разпространението на вируса в организма.

Коя коластра да изберем?

На пазара има различни марки коластра, както и продукти, които съдържат известно количество от нея. Важно е да се отбележи един факт, който убягва на хората и е малко известен. Става въпрос за това, че този продукт обикновено се продава под формата на капсули, т.е. тя е прахообразна. В този случай трябва да си зададем въпроса – как от течно състояние преминава в прах?

Разбира се, отговорът е чрез изсушаване. И тук е фундаментът, от който зависи качеството на самия продукт. Има съществено значение дали продуктът е изсушен бавно на ниска температура или бързо с висока температура.

Даваме пример за коластрата от продуктите на марка АкваСорс, която се изсушава на идеална температура в оптимални условия, за да може да се запази максималния ефект от хранителните вещества, които съдържа. Благодарение на този факт тя е една от най-предпочитаните марки на българския пазар.

Този продукт се употребява от бебета до хора в дълбока старост, буквално. Причината е в наистина изразения характер на коластрата и запазените редица позитивни елементи в хранителната й верига.

Продажба на коластра от кравиОтваряме една скоба, че всеки, който желае да стане АкваСорс дистрибутор, може да го направи, стига да е навършил пълнолетие. Регистрацията е достъпна за всички физически и юридически лица.

В аптеките съществуват редица продукти, които съдържат малко количество коластра, както и други, които се продават на много ниска цена. Нормално е човек да се замисли как може да има продукти, които струват 10, 50 и 100 лева, пък уж съдържат едно и също. Причината е прозаична – качеството на материала и начина на изсушаването му.

Както и във всеки друг случай, ние от kolastra.eu, съветваме да избирате мъдро продукта, който бихте закупили, и да се доверите не само на марката и доколко е известна, но и на мненията за нея. Винаги може да потърсите в интернет за мнения за всеки тип коластра, на всяка една марка, която сте видели.

От опит можем да споделим, че винаги е добре автоматично да изключвате при равни количества на продукта, тези, които са най-евтини и най-скъпи.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *