Кре Алкалин – какво е това?

Кре Алкалин онлайн

Креатинът е една от най-разпространените хранителни добавки. Това е оправдано, тъй като за сравнително ниската си цена (спрямо други суплементи) може да доведе до много добри резултати.

Вероятно най-известния вид креатин е монохидрат. На огромния пазар за добавки обаче има един друг вид, който е посочван като дори по ефективен от гореспоменатия.

Кре алкалинът (или „буфериран креатин“) е аминокиселина, която подобрява усвояването на креатина в тялото и има значително по-малко странични ефекти от креатин монохидрат.

Навярно това може да ви звучи като поредната маркетингова измислица, която не се различава по нищо от мириадите хранителни добавки, които са на пазара. Да, факт е, че видовете суплементи са изключително много, но си има причина за това.

Причината е, че все повече и повече хора (не само професионални спортисти) осъзнават колко могат да им бъдат полезни хранителните добавки. Веществата, които всеки от нас трябва да си набавя, се съдържат в храната, но невинаги тя може да бъде достатъчен източник.

Затова много хора решават да изпитат ефекта на добавките. Ако и вие искате да го направите обаче, трябва да сте нащрек за едно – да знаете точното място, откъдето да си ги закупите. А точното място е Workout.bg, където професионализмът среща високите стандарти на клиентите.

Ползи от кре алкалин

Кре алкалинът е омекотен креатин с pH 12-14 в разтвор с вода. Той спомага на мускулите за производството на енергия по време на тежко физическо натоварване.

Организмът ви го преобразува във фосфокреатин, който се превръща в мощен източник на енергия. Разбира се, не е наложително да си набавяте тази аминокиселина чрез хранителни добавки. Тя се съдържа най-вече в червеното месо и морските дарове.

Въпреки това ако чувствата, че количеството не е достатъчно, можете да се доверите на суплементи, които със сигурност ще ви помогнат.

Ползите от кре алкалина наподобяват тези на креатина:

  • Спомага за възстановяването на мускулите след тежки физически упражнения;
  • Повишава издръжливостта при интензивни натоварвания;
  • Може да има невропротекторни свойства.

Все пак между двете вещества има някои разлики. Те обаче са в полза на кре алкалина. Въпреки че при приема на креатин няма съществени странични ефекти, понякога можете да усетите спазми в стомаха. Причината за това са ниските нива на pH. При кре алкалина обаче pH е балансиран и затова няма такъв негативен ефект.

Другата разлика се изразява в усвояването. Според някои проучвания кре алкалинът се усвоява по-лесно от тялото.

В сравнение с други форми на креатина кре алкалинът също може да се окаже по-добрият вариант за вас. С консумацията му се избягва натрупването на вода в организма и минимализирането на мускулните болки след тренировка.

В заключение

В заключение бихме могли да кажем, че кре алкалинът със сигурност има своите предимства пред останалите форми на креатин. Предимствата му пред тях не са малко и затова той може да бъде подходяща опция за тези от вас, които искат да извлечат максимално много позитиви от физическите упражнения.

На клиента остава само да направи избор. Не само на производителя, който предлага определения продукт, но и на мястото. А за да не бъде този избор труден, Workout.bg е решението.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *