5 причини да приемате добавки с аминокиселини BCAA

5 причини да приемате добавки с аминокиселини BCAA

Напоследък все повече хора се интересуват от фитнес добавки, дори да не прекарват часове в залата, а да поддържат умерена физическа активност.

Причината за това е, че в днешно време всеки разполага с необходимата му информация само с няколко клика. Хората вече са наясно с ползите от добавките не само при тренировки, но и за цялостното здравословно състояние.

Все пак, ако не сте истински фитнес ентусиаст може и да не сте чували за верижно-разклонените аминокиселини, а не бива да пропускате ползите им.

Защо е важен приема на BCAA – верижно-разклонени аминокиселини

Протеините, които са градивни елементи за цялото тяло, са съставени от аминокиселини. В състава на човешкото тяло участват общо 20 от 500 познати. 

От тези 20, то само произвежда 11 аминокиселини, познати като неесенциални. Останалите 9, есенциалните, приемаме чрез храна или добавки.

Три от тях имат особено важна роля и ще бъдат главния герой на тази статия. Това са именно BCAA аминокиселините – левцин, изолевцин и валин.

По-надолу ще споделим защо е толкова важно да си ги набавяте ако тренирате активно.

1. Водещи в растежа на мускулите

Няма по-точен източник за нови мускулни влакна от аминокиселините. Именно те създават протеините, които са основни градивни елементи на мускулите.

Левцинът, изолевцинът и валинът повече от всяко друго съединение стимулират протеиновия синтез. Има съществена разлика между това дали ще вземете просто някоя протеинова добавка, или ще се фокусирате именно върху ефективните добавки с БЦАА.

2. Предотвратяват мускулния разпад

BCAA аминокиселините представляват 40% от изчерпаните вещества по време на тренировка. Когато настъпи недостиг тялото разкъсва мускулните влакна, за да вземе оттам нужните аминокиселини за функционирането му.

За оптимално мускулно възстановяване и покачване на маса изберете добавки с БЦАА от онлайн магазина на Workout.bg.

3. По-интензивни тренировки

Верижно-разклонените аминокиселини значително ускоряват метаболизма и мазнините се преобразуват в енергия много по-бързо. Това ви снабдява с високи енергийни нива по време на тренировка и ви позволява да тренирате много по-интензивно и пълноценно, без да се чувствате крайно изтощени.

По-доброто атлетично представяне води и до по-голям ефект от тренировката и резултатите са налице в кратък срок.

4. Без умора и мускулна треска

Липсата на аминокиселини в организма го кара да произвежда триптофан – съединението, което ви кара да се чувствате изморени и сънливи.

Лесно можете да предотвратите силната умора след тренировка като си поръчате добавки с БЦАА на достъпни цени от Workout.bg.

5. Подобрени умствени способности

Трите верижно-разклонени аминокиселини, особено валинът, имат свойството да премахват и психическата умора и да благоприятстват мозъчната дейност.

Те доказано подобряват паметта и концентрацията и времето за реакция. Облекчението на психическото напрежение ви разтоварва от стреса и повдига настроението, а при дългосрочен прием ви прави по-резистентни към стресови фактори.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *