Какво да направим за оптимизация по ключова дума

Начинаещите в SEO правят голямата грешка да изсипят много линкове с основната си ключова дума, по която искат да се класират в Гугъл и останалите търсещи машини. Това е сериозна грешка, защото търсачките вече имат специални филтри и наказания за прекаленото използване на екзактните фрази. Ето защо, вие трябва да бъдете прочетете повече по темата преди да стартирате линк билдинга към сайта ви.

Много често срещаме погребални агенции, които искат да оптимизират сайт по ключова дума погребение в София. Това е трудна задача, защото силните новинарски сайтове излизат в класирането по тази дума, тъй като често споменават за починали личности в столицата. И все пак има шанс сайтовете им да се покажат в топ 5 на Гугъл с правилната стратегия.

На първо време не изграждайте линкове с думата погребение в София, а се съсредоточете върху бранда на фирмата за траурни услуги или адреса на сайта. По този начин правите натурални линкове, които ще ви помогнат за по-доброто индексиране на страниците ви. Не правете повече от три връзки на ден, защото това може да се зачете като SPAM.

Ако имате основна, на която да легнете и сайта ви се показва в класирането (SERP), то започнете да прибавяте по 4 – 5 линка седмично с основната ви ключова дума. Разбира се, тя може да претърпи малко видоизменения като например погребение в столицата, погребение в големия град, погребение от (име на траурна агенция) и други подобни.

Не се увличайте в използването на едни и същи ключови думи. Работете със синоними и сходни фрази. Вкарайте думата в изречение и се старайте да изглеждате натурално. Само по този начин няма да получите наказание, което ще ви коства много. Желателно е да споделяте статии на тема погребение в София в социалните мрежи. Така ще запознаете обществото с услугите, които предоставяте.

При положение, че стигнете до втора страница или се класирате в челната петица, то ще е добре да намалите темповете с изграждането на линкове. От време на време пускайте по една връзка, която представлява чист урл адрес, който води към сайта ви. Другото задължително нещо, което да направите е да правите линкове и към вътрешните ви страници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *