5 уеб дизайн концепции, които да ви помогнат при SEO оптимизация

5 уеб дизайн концепции

Процеса при изграждане на уеб дизайн и SEO оптимизацията днес вървят плътно един до друг. За да имате сайт, който се класира добре, то сигурно ще искате и той да изглежда добре. Днес ще разгледаме 5 уеб дизайн концепции, които ще ви помогнат при SEO оптимизация на вашия уеб сайт.

  • Използвайте текст вместо изображения, където е възможно. Така роботите на Google и другите търсачки ще открият релевантен важен текст, който иначе няма да може да се индексира в цялата си пълнота и така можете да имате ред пропуснати ползи в SEO аспект.
  • Следете за проблеми с валидацията на кода на вашата уеб страница. Когато при разработката на самия уеб дизайн на вашата уеб страница са спазени препоръките на W3C, сайта има по-големи шансове да се класира по-напред в търсещите машини. Същото важи и при използване на последните тенденции като HTML5 & CSS3.
  • Уникализирайте всички заглавия на страници в своя уеб сайт. Не допускайте тяхното повторение и прекалена дължина извън стандартните препоръки (различни за различните търсачки). Добре е <title> тагът да описва конкретното съдържание на отделната страница и да съдържа нужните ключови думи, така то ще бъде по-добре идентифицирано от т.нар. паяци и ще допринесе за по-доброто класиране в търсачките и цялостната SEO оптимизация.
  • Добавянето на ново съдържание често, като част от плана ви за развитие на вашия сайт, започнало с процеса на уеб дизайн е една добра стъпка за подобряване вашата видимост в SEO аспект. Така търсачките по-често посещават сайта ви и започват да му се доверяват повече, което пък е важно за класирането му.
  • Добавяйте постоянно релевантно ново съдържание, което да подобри полезността на вашия уеб сайт. Структурирайте го в контекста на цялостния уеб дизайн така, че то да е лесно достъпно за потребителите. В този контекст, поддържането на корпоративен блог с професионално написано и подготвено съдържание има своите сериозни предимства по отношение на SEO оптимизацията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *