Ръчно изработени сапуни с етерични масла

домашно приготвени сапуни

Ръчно изработеният сапун е един изцяло чист и натурален продукт. Благодарение на неговите свойства, ние имаме възможността да се радваме на здрава и блестяща кожа. В съставът на домашно изготвените калъпи, се съдържа достатъчно количество глицерин, което служи за  хидратиране и почистване в дълбочина на епидермалните клетки.

Търговските сапуни силно се противопоставят на ръчните, тъй като в състава им не присъства, така важния за кожата, глицерин. На пазара се срещат и „глицеринови сапуни “, но в примес с десетките изкуствени аромати и оцветители, те губят огромна част от полезните си свойства.

Съществуват няколко бързи и интересни метода за изготвянето на ръчен сапун в домашни условия. Те не ни обвързват с множество съставки и приготовления.

Първият и най- лесен метод , е когато вземем един готов, от магазина сапун, разтопим го, след което добавим към него цвят, аромат, овесени ядки и какво ли още не, в зависимост от това до къде се разпростира креативността ни. След което го изливаме, в подбрана от нас, форма и изчакваме да протече процеса на стягане на калъпа. По този начин бързо и лесно се сдобиваме с натурален продукт, от ясен произход.

Има и много други начини за „ сготвяне “, според нуждите, времето и желанията на хората.

Сапунът е с изцяло натурални съставки, което го прави антиалергичен и свободно може да се прилага  върху свръх чувствителни кожи.

За разлика от търговските продукти, той има свойството да се разтваря сравнително по- бързо във вода, поради богатото си съдържание на глицерин, който вече споменахме. За да го предпазим от ненужно бързото разграждане, е добре да го съхраняваме на сухи места или в специални сапунерки, през които се изтича водата.

Както повечето натурални продукти, така и ръчно изработените сапуни, които можете да намерите тук https://bomb.bg/sapuni/rychno-prigotveni-sapuni-ceni имат своя срок на годност, който се придържа в рамките на една година. След изтичането на посочения интервал от време, той губи част от полезните си свойства, както и силата на аромата, който така прецизно сме подбрали.

Ръчните сапуни са едни от най- нежните и оригинални подаръци. Тъй като в направата им ние влагаме частица любов и  внимание, които да поддържат нашата красота и здраве. Външния вид на калъпчетата ги прави уникални, очертавайки тяхната индивидуалност по отношение на форма, цвят, мирис.

Любопитен е фактът, че при изготвянето на ръчни сапуни, единствения уред, който влиза в приложение, е познатия на всяка домакиня, пасатор. Той служи за смесване на двете съставки: козе мляко и етерични масла.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *