Как да се гримираме със сенки

Как да се гримираме?

Гримирането на лице и очи е деликатна процедура, която изисква самоопознаване и цялостно разбиране на различните нюанси не само на геометрията на лицето, но и на цветовите комбинации. Не е и случайно, че казват, че очите са прозорец към душата, те трябва да останат експресивни и наблюдателни, за да се получи приятен и хармоничен ефект с другите части на лицето – ето как да се гримирате със сенки.

Какво е нужно, за да постигнете добри сенки

Реално, гримирането със сенки е много по-сложно отколкото просто да се поставят сенките и то в аспект на допълнителни стъпки преди самото поставяне. Има нужни етапи на обработка на кожата и защита на самите сенки, които са необходими, за да се запази ефекта дълго време и да не се получи размазване – ето как стават нещата.

Нужна е добра основа и коректор

Преди да направите каквото и да е, е важно да подготвите кожата като предварително сте я измили и минали с почистващ крем. След това е важно да поставите основа, която да предотврати размазването на грима поради изпотяване, така се неутрализират и естествените масла на кожата.

Коректора служи като защитна бариера между порите на кожата и грима, като така закриля кожата и самия грим. Коректорите варират като цвят но е най-добре те да бъдат с подобен тон както този на кожата, дори и малко да се разминава не е проблем, но трябва да действа като добра основа, върху, която може да се захванат самите сенки.

Фиксатор и Фон Дьо-Тен

Фон Дьо Тенът е в основата на добре стоящите сенки като задава един по-плътен и цялостен цвят на кожата като така изравнява тена. Неговата роля е да даде една единна основа, върху, която да поставите следващите слоеве от продукти и накрая сенките.

Фиксатора позволява за по-добра издръжливост на основата и предотвратява разтичането от пот или влага, това е особено важна стъпка, най-вече през лятото. Фиксатора също така ви позволява да минете към следващата стъпка без притеснение от смесване между долните слоеве.

Нанасяне на сенките и фиксатор

Следващата стъпка е и самото нанасяне на сенките, като това трябва да се случва с нежна четка, която да позволи за равномерното разнасяне или насищане. Четката трябва да бъде пухеста и доста удобна за държане, сменете четка, която е започнала да се слепва, тъй като тя може да надраска клепача, а това да раздразни кожата.

След постигането на желаната наситеност и разсейване, е желателно да се постави последен фиксатор, чиято роля е да защити всичко под него, както от влага, така и от вятър и дори слънцето.

По-добро и основно разбиране на темата и различните техники и нюанси можете да намерите на FioreMakeUp.com, където ще имате възможност да участвате в различни курсове за грим и специализирани проекти, за професионалисти и любители.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *