Преместване в София: 11 трика при семейно местене

Хамали за преместване на дома в София от SofHamali.com

Местенето в ново жилище е предизвикателство само по себе си, но семейното преместване на дома е изцяло друго ниво. Това е времеемък и сложен процес, особено ако имате малки деца. В такъв момент планирането и разпределението на дейностите е ключово.

Затова в този материал ще се опитаме да ви помогнем, давайки ви 11 съвета, които да улеснят вашето семейно преместване в новия ви дом.

1. Подгответе се за почистване

Всяко преместване е свързано с много чистене. Почистването и подготовката на новото жилище е стъпка номер 1, за да сте уверени че ще започнете „на чисто“ преди да се нанесете.

Това е важно и поради друга причина – големите мебели и електроуреди ще заемат места, до които впоследствие няма да имате лесен достъп.

Сега е моментът да изчистите тези места, защото следващият път може да е след години.

В допълнение, новото ви жилище най-вероятно е след ремонт, което означава голямо наличие на прах и силно замърсяване.

2. Всички участват

Процесът на преместване е отборен спорт – ангажирайте всички в него, особено ако не планирате да използвате експертизата на специализирана фирма за хамалски услуги в София като SofHamali.com.

Няма причина децата да не участват, ако може да им намерите подходяща задача и ако разбира се са достатъчно големи.

Може да им дадете малки и леки неща за носене, които ще оставят у тях чувство на задоволство и ангажираност с целите на вашия отбор.

3. Точният ден

Изборът на ден е не по-малко важен от изготвянето на план и ангажирането на транспорт.

Дайте си достатъчно време, за да свършите всичко – от почистването и пакетирането, до преместването, нанасянето и подредбата в новото ви жилище.

Добра идея е да използвате някое натрупване на почивни дни, а ако е нужно предвидете отпуска, за да успеете да завършите всичко наведнъж. Все пак не бихте желали да живеете в състояние на полу-преместване, нали?

4. Обади се на приятел

За какво са приятелите, ако не ви помогнат при преместването? Шегата настрана, но в крайна сметка, ако планирате сами да местите всички свои вещи, добра идея е да повикате подкрепление.

В такива моменти приятелите и роднините са тези, които ще окажат логистична, организационна и/или трудова помощ.

5. Първо децата

Преди да преместите огромните вещи, които заемат половината от стаята, е добре да помислите и за това от какво имат нужда вашите деца в следващите няколко дни.

Така ще спестите нервите и кавгите, които често възникват при липсата на адекватно планиране в този аспект.

6. Оптимизирайте пространството

Преместването в ново жилище е добър повод да помислите за оптимизиране на пространството.

Винаги сте си мечтали за китна и добре подредена кухня? Сега е моментът да я осъществите и да се отървете от някои ненужни вещи, мебели или електроуреди, които са ви пречели в стария дом.

7. Дарете/продайте ненужните вещи

Имате редица ненужни вещи в килера? Чудите се какво да ги правите? Не ви се занимава да ги местите? Направете нещо добро – дарете ги на по-нуждаещите си от вас.

За онези вещи, които имат по-висока стойност за вас, но в същото време няма да намерят място в новия ви дом, може също да намерите решение – продайте ги.

Така ще получите нещо в замяна и тези вещи ще отидат при някой, който наистина ще ги използва.

8. Адресирайте багажа

Организацията при опаковане на багажа също е ключова. За да не се озовете в конфузни ситуации, в които ще трябва да търсите бельото си в стаята на вашите деца или тавата за печене в спалнята ви, залепете етикети на вече опакования багаж.

Структурирайте го по стаи – това ще ви спести време и усилия впоследствие и ще избегне горепосочените конфузни ситуации.

9. Опаковайте чупливите вещи

Нали не искате любимия порцелан на баба ви да стигне под формата на хималайска сол в новото ви жилище? Бъдете предвидливи, опаковайте подходящо.

Стъпка в правилната посока е опаковане в подходящ кашон, използване на подходящи материали за обезопасяване като аеропласт, както и предвидливото подреждане.

10. Приберете важните документи

Документите винаги следва да бъдат най-близо до вас. Те са форма на лична информация и като такива следва да ги държите близо до себе си, вместо да ги сложите до любимия си телевизор.

Добра идея е да обособите целия пакет ключове, документи и ценни вещи на едно място и те да ви бъдат винаги под ръка, вместо да ги транспортирате с останалия багаж. Просто ги вземете със себе си.

11. Проучете фирми за хамалски услуги

Пазарът на хамали в София е доста натоварен, респективно съществуват множество компании, които обещават прекрасни услуги на невероятни цени.

Не бъдете лекомислени и си дайте сметка, че вероятно сте твърде беден, за да купувате евтини услуги.

Съветът ни е да намерите баланса, за да гарантирате, че всичко ще протече по план:

  • Без неприятни изненади;
  • Без допълнителни такси и оскъпявания;
  • Без допълнителни забавяния;
  • Без излишни нерви и непредвидени разходи.

Ако не желаете да ангажирате своето скъпо и любящо семейство с подобен тип дейности, винаги може да се доверите на експертизата, професионализма, опита и добрите практики на SofHamali.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *