Най-подходящите материи за лятно спално бельо

Правилното лятно спално бельо трябва да носи освен предпочитания комфорт, най-вече лекота и прохлада. Трябва да има добри топлопроводими качества и да не запарва на тялото. Освен това е важно да е деликатно и нежно, тъй като през лятото още по-голяма част от кожата ни се допира директно до спалните платове.

Кой вид спално бельо отговаря на всички тези качества? Разглеждаме 3 конкретни материи, за които да се оглеждате, когато търсите спален текстил за горещия сезон.

Лятно спално бельо от памук

Памук – вечната класика в спалното бельо – няма как да не се озове на върха на класацията ни. Това е най-популярният избор, защото освен че е естествено дишащ и мек материал, е по-достъпен от луксозните варианти. Освен това в естеството му е да отвежда влагата, а това определено е плюс в горещите летни нощи.

Насочете се към чаршафи изработени от 100% памук с по-голям брой нишки на единица площ за максимален комфорт. В PoPijami.bg се предлагат доста изгодни варианти на много добра цена, които може да поръчате и изцяло онлайн.

Коприната като топ материал за горещия месец

Коприната е луксозен дишащ материал, който помага за балансиране температурата на тялото през летните нощи. Друго предимство е, че тя е хипоалергенна и затова е доста подходящ вариант за хората с алергии и по-чувствителна кожа. Отличава се с уникален финиш, който внася елегантна нотка в интериора на спалнята.

Трябва да сте подготвени обаче и за някои недостатъци. Коприната е по-скъп материал и освен това е доста по-податлив на изхабяване, особено ако не положите по-специфична грижа. Копринените платове са и доста хлъзгави и съответно може да не се окажат най-удобния вариант за хората, които се въртят докато спят.

Ако предпочитате по-луксозния завършек, може да изберете чаршафи от памучен сатен, който е страхотна алтернатива. Той е по-евтин от коприната и предлага всички предимства на памука + по-елегантен вид и усещане. PoPijami.bg е вашето място, ако търсите качествено, красиво и достъпно лятно спално бельо от памучен сатен.

Подходящ ли е ленът за лятото

Заслужава си да споменем и ленът като материал, който осигурява доста висока проветривост и позволява на въздуха да циркулира добре и съответно спомага за оптималното регулиране на телесната температура. Той абсорбира влагата и е доста издръжлив като материал.

Показва обаче и някои недостатъци, като основният е уникалната му текстура, която може да се окаже груба и дразнеща за някои хора. Освен това е с тенденция към образуване на гънки и е доста по-скъп от памука. Също така изисква специална грижа, за да се предпази от увреждане.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *