ПВЦ дограмата – идеално решение за всеки дом

Когато дойде време да сменим старата дървена дограма заради теч или друг проблем, се поражда въпроса, с какво да я заместим. Обикновено потребителите постъпват практично и купуват ПВЦ дограма за дома и офиса, която им осигурява защита срещу конденз, добри топло и звукоизолационни качества, както и перфектна визия на всяко едно помещение.

Заради голямата конкуренция на пазара днес ПВЦ дограмата не е много скъпа и може да я купите на достъпна цена. Разбира се, съществува изобилие от фирми предлагащи демонтаж на старата дограма, монтаж на нова, доставка и поддръжка. Ваша е задачата да проучите най-добрите компании и да се спрете на тази, която наистина си заслужава.

В интернет например ще откриете всички актуални промоции за 3,4,5,6 камерни профили за вашите апартаменти и къщи. Потребителите дори имат опцията да направят онлайн заявка за поставяне на дограма. Естествено при този вариант се осъществява предварителен оглед от професионално подготвен екип и чак тогава се преминава към действие.

Топло и шумоизолация на дома

Многокамерната ПВЦ дограма пази домакинствата от излаз на топлинна през прозореца. Зимният сезон е топъл, а лятото прохладно, както винаги сте искали да бъде. Не едно или две български семейства закупиха нова дограма именно, за да намалят сметките си за електричество и да се възползват от по-добра топлоизолация на жилищата си.

По същия начин стои въпроса и за защитата срещу външни шумове. Съвременните дограми не пропускат звуци и водят пълното спокойствие в дома ви. Вече спокойно може да забравите за детските крясъци идващи от площадката пред блока или за строежа, от който ви будят всяка сутрин. Различните видове профили поддържат различни нива на шумоизолация, за които вие ще бъдете информирани при покупката.

Визуални качества на ПВЦ дограмата

Модерната ПВЦ дограма има красив и елегантен дизайн. Тя се слива по един неповторим начин с интериора на дома ви и му помага да изглежда още по-стилен и пространствен. По стандарт дограмата се продава в бял цвят, но пожелание на клиента може да се използва фолио за облицоване в различна разцветка.

Предлагат се облицовъчно фолио в цвят на: тъмен дъб, махагон, венге и други. Освен споменатите дървесни видове може да заложите и на всякакви хомогенни багри. Вие сте тези, които избирате как да изглеждат профилите ви или пък ще ги оставите в класическата си разцветка, която също допринася за издържаната визия на помещенията ви.

Тук е моментът да кажем, че потребителя решава дали профила да е едностранно или двустранно фолиран. Имате опцията да използвате един или два цвята според зависи от изискванията ви.

Каква поддръжка изискват ПВЦ дограмите?

prozorМоже да се каже, че ПВЦ дограмите не изискват някаква специална поддръжка. Те се почистват лесно с бебешки кърпи или гланциращи препарати. Препоръчително е да третирате с масло за шевни машини или друг вид смазка обкова на дограмата. Постъпвайки така вие намалявате фактора сухо триене и удължавате живота на продукта.

Не забравяйте да проверявате и състоянието на уплътненията и по-специално на външните такива, тъй като те са изложени на различни атмосферни капризи.

В никакъв случай не прилагате абразивни вещества за ПВЦ профилите, тъй като може да нараните повърхността им. На пазара може да намерите специални препарати за чистене на дограма, като цените им в никакъв случай не са високи.

ПВЦ дограмите в новото строителство

Строителните предприемачи залагат на използването на ПВЦ дограма при новото строителство на апартаменти или офиси. Това е така, защото пред строителите се поставят условия за енергийна ефективност на сградите, които трябва да бъдат реализирани. Освен всичко този вид дограма е една страхотна инвестиция за новите собственици на различни обекти, тъй като им спестява пари и предава отлична визия на помещенията им.

В обобщение можем да кажем, че пластмасовите дограми бележат все по-големи успехи в наши дни. Те станаха масово използвани, както в строителството, така и от частни домове и работни места. Това разбира се, е напълно нормално и очакваме интереса да се засили още повече.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *