Секс аксесоарите, които промениха света: Вибратори

Сигурно и вие сте гледали сериала “Сексът и града”, именно той направи изключително много за популяризацията на днешните вибратори в поп културата на 21 век. Огромното разнообразие от форми, цветове, функции и дори имена направиха този вид секс аксесоари все по-често срещани, а според някои статистики на практика всяка втора жена в развитите страни има вибратор.

Не можем да твърдим със сигурност, че употребата на индивидуални секс играчки е провокирана от развитието на обществото, от неговите приоритети или факта, че сме все по-асоциални, но тенденцията е съвсем ясна. Очаква се популярността на тези женски уреди за индивидуално удоволствие да нараства и в бъдеще, като ние можем само да следваме тенденции с оглед на света, в който живеем.

Все по-голяма част от живота на обществото обаче придобива сексуален характер. Било то чрез телевизия, интернет и т.н. Често послания в този контекст и секс аксесоари като вибраторите срещаме в различни рекламни кампании и прочие аудио-визуални дразнители.

Днес популярните вибратори биват най-различни видове. Срещаме както класическите такива, описващи формата на мъжки полов орган, така и най-странни техни варианти като вибратор-заек, който всъщност набра своята световна популярност именно в споменатия в началото на публикацията сериал „Сексът и градът“.

Самото изобретяване на актуалните вибратори датира от 18 и 19 век. В началото той се е използвал от лекари, за да укротяват жени с истерични наклонности. Малко по-късно в навечерието на 20 век се появяват и домашните вибратори, които поставят началото на масовото разпространение на този тип секс играчки днес. Струва си да отбележим, че някои от ранните модели вибратори са били задвижвани с пара – нещо, което днес би шокирало мнозина в условията на наличието на далеч по-лесни за употреба секс аксесоари, захранвани с батерии.

Асоциалността на съвремието е видима и с просто око. По филмите виждаме 30-40 годишни самотници, отдадени на своята професионална кариера, пренебрегвайки отношенията си с хората. Всички висим с часове във Facebook и това ще става все по-важно нещо от бита ни, а така за популярните дори днес вибратори се очертава дори още по-светло бъдеще.

1 thought on “Секс аксесоарите, които промениха света: Вибратори

  1. Силвия от Sexo.bg Reply

    Наистина последните години секс играчките промениха и моя живот, с партньора ми разнообразяваме
    почти всеки път и включваме различни вибратори в любовната игра, не обичам да ходя по магазините и затова залагам на онлайн такива, като всичко , което съм купувала е от тук https://sexo.bg/vibratori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *