Направи си сам: геймърски компютри само за 800 лева

Според производителите и търговците на компютри, едни от най-взискателните им потребители са именно геймърите. Те винаги търсят в геймърските компютри наистина мощна графична карта, която да може да възпроизвежда 3D образите в модерните игри. Оперативната памет трябва да е достатъчна, а процесорът им силен, за да не забиват по време на бързите сесии. Защото един истински компютър за геймъри трябва да спомага за изживяването на игрите, без да се явява като пречка. Другото им изискване е насочено към външния вид, който не бива да създава усещане за офис среда. Дизайнът трябва да е свеж и готин, и само с един поглед да става ясно за всички качества, които може да покаже.

От друга страна, не всеки потребител разполага с достатъчно финансови средства, за да си позволи изисквания от него комютър. Всички знаем, че тези машини не са никак евтини, а щом става дума за специализирани геймърски компютри, то цената неминуемо ще бъде по-висока. Поради тази причина, с цел максимално улеснение, ще предложим един вариант на известното ,,Направи си сам‘‘ – геймърски компютри само за 800 лева.
Не е необходимо да сте специалисти, за да знаете, че най-важната част във всички геймърски компютри, е именно процесорът. Съобразявайки се предварително със зададената сума и цели, избрахме двуядрен Pentium G4400 на Интел. Той идва от новото Skylake поколение на Интел с 14 nm архитектура, които използват новия сокет 1151. Най-добрият процесор на тази марка, който може да се закупи на цена до 150 лева, е именно G4400.

Следващата стъпка е да се намери подходяща дънна платка, която да отговаря на избрания процесор. Нашата носи наименованието H110M-DGS и е на Асрок, поддържаща  DDR4 RAM. Съобразно наличните финансови средства, това е оптималният вариант, на който можем да се спрем.

Какво са геймърските компютри, ако не разполагат с достатъчно оперативна памет?! За тази цел ние избрахме най-ново поколение DDR4, която работи на тактовата честота от 2133 MHz. По този начин стават общо 8 GB RAM, което представлява минимум за една съвременна игрова машина.

Използваният хардиск е Barracuda на Сийгейт с обем 1 TB. Той ще позволи свалянето на безброй игри и филми.

Видеокартата е марка GeForce, модел GTX 750 Ti от 2GB. Това е най-скъпата характеристика на тези геймърски компютри, която струва 277 лева.

Захранването, което вдъхва живот на всички други елементи, е Deepcool, а кутията, в която всичко това се побира, е ATX Z1 NEO на Зелман.
Ако разполагате с ограничен бюджет, но силно искате да бъдете собственик на геймърски компютър, а не разбирате особено, за да си го сглобите сам можете да разгледате предложенията на Plasico IT Superstore на https://plasico.bg/компютри-и-компоненти/компютри/настолни/filter-F107, където ще откриете изключително добри оферти започващи от 659лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *