Каква е ползата от компютърна поддръжка?

Много собственици на фирми в България, се питат каква е ползата от компютърна поддръжка, след като спокойно могат да отидат в близкия сервиз и да се свършат работа. Специално за тях пишем тази статия, в която обясняваме какво предлагат ит аутсорсинг компаниите, защо да изберете тях и скъпо ли струват услугите им. А сега нека преминем по същество към темата.

С какво се занимават ит аутсорсинг фирмите?

Аутсорсинг компаниите в ит сектора предлагат пълна поддръжка на всякакви видове информационни технологии и устройства. В тези фирми работят специалисти, които могат да поправят развалени компютри, принтери, копирни машини, сървъри, мрежи и други. Тези експерти могат да работят в полза на вашия бизнес, ако се поинтересувате от офертите им.

Всяка ит аутсорсинг компания предоставя възможност за избор на компютърна поддръжка. Така например, можете да се абонирате за поддръжка на софтуер и хардуер, мрежи и сървъри. Различните пакети, се предлагат на различна цена. Последната можете да видите в сайтовете на фирмите, където освен тарифи, се предоставя и пълна информация за дадените услуги.

Защо компютърната поддръжка е важна?

Ако вашият бизнес се държи на компютри, то тяхната поддръжка е не само важна, а задължителна. Представете си, че съхранявате клиентски данни или друга важна информация. В този ред на мисли, трябва файловете да се пазят внимателно и системите да работят изправно. Най-малкия проблем със софтуера или сигурността ще доведе до загуби.

И ето тук е мястото на компютърната поддръжка, с чиято помощ ще получите грижа за сигурността на системите, премахване на вируси, актуализация на софтуер и много други. Поддръжката обикновено се извършва денонощно под надзор от компетентни лица.

Колко трябва да платим за компютърна поддръжка?

По-горе написахме, че цената на компютърната поддръжка, зависи от пакета, за който се абонирате. Според избраните от вас ит услуги, ще ви бъде предложена конкретна цена. Ако сте съгласни с последната, то просто подписвате договор с аутсорсинг компанията и тя поема пълната грижа за информационните технологии във вашите офиси, кабинети и кантори.

За всеки случай имайте предвид, че цените за ит поддръжка, са по-ниски от тези на сервизите. Това обаче не е свързано с влошено качество, а просто желание за работа и изява в този сектор. Сега ви оставяме, защото ви трябва време да прегледате предложенията на пазара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *