Мулти сплит климатици – плюсове и минуси

Мулти сплит системи

Едни все още малко популярни климатици на фона на стандартните такива са мулти сплит системите. Този тип климатици се отличават с факта, че имат няколко вътрешни тела и само едно външно, което ги прави удобен и предпочитан избор, когато говорим за сгради с ограничено място по фасадите или такива, които според закона попадат в раздел културно наследство и не бива да поставят променящи облика на фасадата модерни външни тела.

Мулти сплит системите имат едно основно преимущество, а именно, че не се налага да се занимавате с монтажа на няколко външни тела, а можете да използвате само едно. По този начин можете да разположите отделно вътрешно тяло във всяка стая на вашия дом при положение, че имате само едно външно такова.

Проблемите на мулти сплит системите на този етап обаче възпират болшинството хора да ги изберат като надеждна алтернатива на обикновените такива. Клиентите, търсещи климатици във Варна също не са изключение от това правило.

Един сериозен проблем, които възниква при използването на мулти сплит системите е техния монтаж. По-дългите трасета до вътрешните тела усложняват дейностите на монтажния екип и повишават изразходваните материали, като това резонно се отразява на цената на монтажа на вашия климатик. Много хора определят и монтажа на този тип климатични системи като меко казано неестетичен.

Друг важен проблем, който да се спомене си остава и този, че при проблем с външното тяло, то цялото жилище остава без климатизация, защото всички вътрешни тела спират да работят, а това води до общ дискомфорт до отстраняването на повредата.

За много хора мулти сплит системите не са за предпочитане, но за други, най-често при ново строителство или такова, каквото сме посочили в увода те се търсят доста усилено. Все пак изборът е ваш, а не забравяйте и да се консултирате с експерт областта, който да ви предостави нужната информация за вашия конкретен случай. Един добър партньор при нужда от климатици във Варна е фирмата-представител на климатици Мидеа за града – “Ох-Миро”, която може да ви помогне да вземете най-доброто решение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *